Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
avantura

Posjetio sve zemlje u svijetu i to bez putovanja avionom

Graham Hughes (1)
Rocco Fasano (theodysseyexpedition.com)
27.01.2013.
u 09:24

Grahama Hughesa još samo legelan ulazak u Rusiju dijeli od ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda

Avanturista iz Liverpoola samo jedan korak dijeli od ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda i to za posjet svakoj državi u svijetu bez letenja, donosi Sky News.

33-godišnji Graham Hughes započeo svoju avanturu u kojoj je treba posjetiti sve 193 države koje priznaje UN u siječnju 2009. Od tada kopnenim putem putuje po svijetu. Bio je u Iraku, Afganistanu i Sjevernoj Koreji, ali i u Vatikanu, Palestini i Kosovu koje nemaju svoj stolac u UN-u. Međutim pošto je u Rusiju došao preko rijeke Narva iz Estonije njegov posjet toj zemlji nije valjan tako da će je, da bi ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, morati posjetiti ponovno. To će učiniti u ponedjeljak s nadom da će službeno završiti svoje putovanje oko svijeta. Putovat će vlakom iz Londona u Gdanjsk u Poljskoj gdje će uzeti autobus za put preko granice s Rusijom.

Guiness je odredio pravila za rekord tako da Graham nije mogao upotrebljavati privatni transport za velike udaljenosti te nije mogao stopirati. Putovao je vlakom, taksijem i teretnim brodovima te je zadržao GPS zapise sa svojih putovanja. U prve dvije godine potrošio je samo 7000 funti na godinu, a kasnije nešto manje od 3000. Njegovo najdulje putovanje trajalo je 32 dana. Putovao je iz Australije u Nauru, najmanju republiku na svijetu i nazad. No dogodile su mu se i neke nevolje, tako je naprimjer u Kongu proveo 6 dana u zatvoru prije nego što je izašao uz pomoć britanskog konzulata. Tijekom svojih putovanja Graham je snimio emisiju za National Geographic.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije