Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja instituta

Posjet članova Središnje uprave HKD Napredak Miroslava Landenka Institutu

HKD Napredak
Foto: Večernji.hr
08.06.2019.
u 20:04

Riječ je o nizu predavanja o hrvatskome jeziku tijekom Mjeseca hrvatskoga jezika, predstavljanju nove mobilne aplikacije Bolje je hrvatski te brojnim novinama koje je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje osmislio i predstavio putem raznih tiskovina i medija.

Dopredsjednik HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar, i član Središnje uprave HKD Napredak Miroslav Landeka posjetio je danas Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Zagrebu gdje su ga primili ravnatelj Instituta dr. sc. Željko Jozić i prof. dr. sc. Vanda Babić, predsjednica Upravnoga vijeća.

Još od 2016. HKD Napredak i Institut imaju potpisan sporazum o suradnji pa se razgovaralo o novim projektima koje bi zajednički pokrenuli u Mostaru. Riječ je o nizu predavanja o hrvatskome jeziku tijekom Mjeseca hrvatskoga jezika, predstavljanju nove mobilne aplikacije Bolje je hrvatski te brojnim novinama koje je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje osmislio i predstavio putem raznih tiskovina i medija.

Ravnatelj Jozić istaknuo je kako mu je upravo briga o našim autohtonim prostorima i hrvatskoj riječi posebna obveza te će učiniti sve potrebno kako bi zajedno s HKD Napretkom GP Mostar i Hrvatima Hercegovine učinio dostupnom nova institutska izdanja i vrlo uspješne i rado korištene aplikacije.

Predsjednica Upravnoga vijeća prof. Babić naglasila je kako je Institut vrlo aktivan u Boki, a posebno je raduje pokretanje jače suradnje što će Hrvatima Bosne i Hercegovine biti od višestruke potrebe i koristi.

Gosp. Landeka je istaknuo kako je misija HKD Napredak očuvanje hrvatskoga jezika te je siguran da će suradnja s Institutom donijeti kvalitetan sadržaj, nova znanja i spoznaje ne samo u Mostaru već i u drugim podružnicama diljem Bosne i Hercegovine u cilju očuvanja i njegovanja materinskoga jezika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije