Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi

Posjekli bolestan drvored, obojili ambulantu, posadili cvjetnjak

javni (1)
Arhiv OŠ F. Serta
07.06.2011.
u 11:37

Učenici i učitelji ispred škole zasadili su ljekovito i začinsko bilje i posadili aleju mladih čempresa

BEDNJA - Za razliku od lani, kada je Općina Bednja u programu javnih radova zaposlila šest radnika, ove godine broj zaposlenih povećan je na osam. Svi su oni u evidenciji ivanečke ispostave Zavoda za zapošljavanje dugo bili registrirani kao nezaposleni, a u svijet rada ponovno su vraćeni u suradnji HZZ-a, Općine Bednje i Komunalne tvrtke Kemauček.

- Među zaposlenima ima branitelja, žena i osoba s invaliditetom. Budući da posla širom općine ima na pretek, svi su oni, prema svojim mogućnostima, radno angažirani na različitim poslovima – izjavio je bednjanski načelnik Mirko Bistrović.

Nakon što su uredili školu u Pleši, čistili su sva mjesna groblja i društveni dom u Vrbnu, a tamo su obojili i sektorsku ambulantu s pratećim prostorima. Dio radnika rušio je crnogorična stabla pokraj bednjanske škole zaražena crvom potkornjakom i obavljao razne poslove u Rinkovcu, Jamnu, Ježovcu, Cvetlinu, Bednji i drugdje. Okopali su i nasade lavande u Bednji.

Posla ne nedostaje, pa su radnici uređivali i staru školu u Brezovoj Gori, a očekuje ih i održavanje domova u Šinkovici Bednjanskoj i Rinkovcu, prskanje starog groblja herbicidima, pomoć siromašnim kućanstvima u obnovi kuća. Rezultati njihova rada i te kako su vidljivi, jer Bednja je ljepša i čišća. Svoj doprinos proljetnom "šminkanju" dali su i učenici i učitelji mjesne Osnovne škole Franje Serta, uredivši dvorište i krug škole.

- Ispred škole formirali smo velik cvjetnjak sa začinskim i ljekovitim biljem, a učenici su posadili cijelu aleju mladih čempresa – poručila je ravnateljica Sanja Majcen. Budući da je praksu valjalo „sljubiti“ s teorijom, učiteljice engleskog jezika Biljana Mlakar i Marina Trenka održale su kviz kojim su učenici testirali poznavanje prirodnih fenomena i zanimljivosti. Učiteljica njemačkog jezika Anita Mravlinčić uputila ih je u potrebu očuvanja prirodnoga blaga, dok je o čuvanju kišnih šuma govorio učitelj geografije Srećko Kezele. Mladi tehničari demonstrirali su svoje znanje kroz pokuse koje je osmislio učitelj tehničke kulture Vlado Abičić te pokazali kako se jednostavno mogu iskoristiti obnovljivi izvori energije. I učenici Područne škole u Vrbnu svoj su okoliš ukrasili cvijećem, a učiteljica biologije Ana Marija Melnjak pokazala im je kako se mogu pročistiti onečišćene vode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije