Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakon
Povratak na članak

Posebni porez na zaslađena pića u roku od tri mjeseca

29 posto djece u dobi od 8 i 9 godina u RH pije bezalkoholna pića više od tri puta tjedno, a gotovo toliko njih konzumira i kekse, kolače...

Komentari 6

VT
Vlad-Tepes
11:02 05.01.2020.

Haha, sve točno kazano! Uživajte, "domoljubi", prodaju vam jeftine fore o ratu, domovini, vjeri, zastavi a iza leđa deru ogromnim porezima. Neka. Uživajte, ovce.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
08:17 05.01.2020.

Potvrdjuje se utemeljenost stare izreke da će plakati drumovi za Turcima, ali ovih neće biti. Tako najvjernije stado Hrvatskog Boga umjesto harača koji je plaćalo Turcima od jedne desetine, sada u svojoj kao neovisnoj državi plaća sa svim porezima i nametima plaća preko polovine (PDV, trošarine, porez na plaće itd.). Medjutim i ovo nije dovoljno za vjerodomoljubne glodare i uhljebe pa izmišljaju nove namete na vilajete radi popune proračuna, a motivacija im je u ovom slučaju zaštita zdravlja djece od pogibeljnog šećera u pićima. Naravno vjerodomoljubni glodari i uhljebi pjevaju našu, hrvatsku verziju Aleluje: Dobri naš Hrvatski Bože Tebi i Tvojim izaslanicima Ocu Domovine Franji i njegovim nasljednicima Vrhovnicima, kao i Poglavarima najveća hvala i slava! Aleluja, Aleluja, Aleluja......

VL
LO
lojtra2
11:53 05.01.2020.

Ta količina šećera za djecu nije štetna. Ali jesu životne navike - ne izlazak na fizičku aktivnost ili loša prehrana uvjetovana slabim imovinskim stanjem roditelja, skupoćom kvalitetne hrane ili općim neznanjem i nerazumijevanjem nutritivnih činjenica. I dodatno, je li itko objasnio koliko će se novca tako prikupiti i na koji će način ta cifra pridonijeti smanjenju pretilosti kod djece.

VL
BF
bf2
22:56 05.01.2020.

a novac od tog poreza ide direktno u proračun za zdravstvo,jel? opremanje bolnica,lječenje bolesne djece,a ne da se lova skuplja SMS-om...ako je tako,onda Ok

VL
RP
rpzagreb
14:13 05.01.2020.

Treba im novac za nova ministarstva, drzžavne urede, povjerenstva, nove uhljebe.....

VL
KO
Kolibri
13:30 05.01.2020.

Budem opet isao kao nekad, kupovati u slovenski Lidl, hebite se "domoljubne" gulikoze, Kolindine ovce ce sigurno sa odusevljenjem docekati najnoviji harac.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.