Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj

Posao u HŽ Infrastrukturi dobio sin člana uprave Vukovića

hž
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
31.07.2014.
u 15:16

Vedran Vuković je na mjesto tehničara zaposlen 2013. godine

Ivan Vuković, čelnik SDP-a u Karlovačkoj županiji i Ogulinu, imenovan je članom uprave HŽ Infrastrukture u veljači 2012. godine, a već sljedeće godine u toj državnoj tvrtki zapošljava se i njegov sin Vedran Vuković.

Mlađi Vuković dobio je posao tehničara za signalno-sigurnosne uređaje u Regionalnoj jedinici održavanja zapad, elektrotehnički sektor, dionica signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja Rijeka. Za to radno mjesto bio je raspisan natječaj, a među svim kandidatima posao je dobio sin člana uprave.

Inženjer prometa

U HŽ Infrastrukturi kažu da je te godine bio raspisan natječaj za prijam pripravnika elektrotehničara na radnim mjestima tehničar za signalno-sigurnosne uređaje, tehničar za telekomunikacijske uređaje i tehničar za kontaktnu mrežu. Natječaj je bio raspisan prema potrebama regionalnih jedinica centar, sjever, jug, istok i zapad. Na natječaj za radno mjesto tehničara za signalno-sigurnosne uređaje, s mjestom rada na području Regionalne jedinice zapad, na kojem je zaposlen Vuković mlađi, u HŽ Infrastrukturi kažu da se javilo 16 kandidata. Od toga je njih desetero diskvalificirano. Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrdilo je da se tri kandidata nisu pojavila na testiranju, da jedan nije prošao liječnički pregled, da tri kandidata nisu imala adekvatnu stručnu osposobljenost i da su se tri kandidata istodobno natjecala i u Regiji istok – navode u Infrastrukturi. Dodaju da je za prijam na probni rad od šest mjeseci zadovoljilo šest kandidata, među kojima je bio i Vedran Vuković. Za njega kažu da je završio Obrtničko-tehničku školu u Ogulinu i stekao zvanje elektrotehničar. Osim toga, završio je na Veleučilištu u Rijeci trogodišnji studij željezničkog prometa i stekao zvanje inženjer željezničkog prometa.

Na naše pitanje kako objašnjava da je baš njegov sin dobio posao u tvrtki u kojoj je on član uprave, Ivan Vuković odgovora da je njegov sin ravnopravna osoba kao i svi drugi u postupku zapošljavanja.

– Činjenica što je on nečiji sin ne bi smjela biti prepreka zapošljavanju ako ispunjava sve uvjete koji su traženi za određeno radno mjesto te ga time kvalificiraju za to radno mjesto – glasi Vukovićev odgovor.

Naši sugovornici tvrde da je sa slučajem zapošljavanja Vedrana Vukovića upoznat i premijer Zoran Milanović, koji je neke slične slučajeve nepotizma sankcionirao smjenama, no svojem stranačkom kolegi Vukoviću progledao je kroz prste. A razlog tomu je što je Vuković bio među onih 50 članova glavnog odbora SDP-a koji su glasali za izbacivanje Slavka Linića iz stranke pa se tako svrstao u Milanovićev tabor. A to je i razlog, tvrde naši sugovornici, što je Vuković jedini preživio i smjene u upravi HŽ Infrastrukture.

Smijenjeni Linićevi kadrovi

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, naime, odlučio je smijeniti predsjednika uprave Darka Peričića i članove uprave Nikolu Ljubana, Marka Cara i Renea Valčića, koji slove kao Linićevi kadrovi, pod objašnjenjem da su podbacili u restrukturiranju i investicijama. Iako bi bilo logično da onda smijeni čitavu upravu, glave su pale samo ovoj četvorici, ali ne i Vukoviću.

>> U dvije godine imenovali 74 direktora državnih tvrtki – i trećinu već smijenili

Komentara 4

DU
Deleted user
15:30 31.07.2014.

I zasto me to sada ne cudi? Kukurikuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

NE
neutron
15:32 31.07.2014.

HŽ lijenost i korupcija d.o.o. bio i ostao...

BU
bubimima
17:51 31.07.2014.

Sin je zaposlen 2013., a otac je glasovao za smjenu Linića 2014. Kada je Milanović bio upoznat s ovim nepotizmom? Ili sve to ne bi izašlo u javnost da nije došlo do smjene nekih članova uprave?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije