Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava avantura

Posao iz snova: francuska vlade traži ljude koji će živjeti na malom otoku

Quéménès
Foto: Screenshot Youtube
28.09.2017.
u 23:44

Obitelj koja sada živi na otoku odlučila je otići, traže se nasljednici

Francuska vlada traži ljude za radno mjesto koje mnogima zacijelo djeluje kao posao iz snova - život na sićušnom otoku Quéménèsu kod bretonske obale i brigu za nj.

Naime, sadašnji vršitelji te dužnosti David i Soizic Cuisnier odlučili su zajedno sa svojom djecom napustiti otok, na koji su došli živjeti 2007. godine.

Otok je inače tisućama godina bio nastanjen ljudima, ali prije 25 godina njegovi tadašnji vlasnici napustili otočku farmu. Francuski konzervatorski ured tada je kupio otok i odlučio nastaviti s radom farme, pa su odabrali Cuisnierove za taj posao. Međutim, ljubav je "pukla" jer su se Cuisnerovi sukobili s uredom oko najamnine, a žele i da im djeca žive blizu škole.

- Kad odemo, bit ću u suzama. Ovih deset godina našeg života bilo je sjajno, ali odlučili smo otići jer imamo nove planove - rekla je Soizic za BBC.

- Bit će to emotivno, završit će jedno poglavlje naših života. Ali ne i tužno - dodaje.

Par je na otoku zarađivao za život baveći se poljoprivredom, skupljanjem morske trave i iznajmljivanjem soba. Nije uvijek bilo lako.

- Jedne godine ostali smo bez cijelog uroda krumpira zbog zečeva - kaže David. Problemi su i vremenski uvjeti, a Soizic si je jednom odrezala vrh prsta.

- Ali nevjerojatno je koliko je brzo helikopterom stigla hitna pomoć. Za 20 minuta bila je kod liječnika, što je brže nego što bi joj trebalo na kopnu - kaže David.

Trenutno je za njihove nasljednike 20 ozbiljnih kandidata, a pobjednici će biti imenovani tijekom sljedećih nekoliko tjedana. Na otok bi trebali doći iduće godine.

Komentara 2

DU
Deleted user
07:45 29.09.2017.

Odoše hrvati sad na pusti otok

OV
Ovozemaljski
01:20 29.09.2017.

Ja bi se bavio samo proizvodnjom kanabisa i proizvoda od kanabisa da zivim sam na otoku, kakvi krumpiri i crne ovce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije