Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Posao iz snova: francuska vlade traži ljude koji će živjeti na malom otoku

Obitelj koja sada živi na otoku odlučila je otići, traže se nasljednici
28. rujna 2017. u 23:44 2 komentara 4608 prikaza
Quéménès
Foto: Screenshot Youtube

Francuska vlada traži ljude za radno mjesto koje mnogima zacijelo djeluje kao posao iz snova - život na sićušnom otoku Quéménèsu kod bretonske obale i brigu za nj.

Hvar kakva zemlja... Ovaj je hrvatski otok među 10 najboljih u svijetu

Naime, sadašnji vršitelji te dužnosti David i Soizic Cuisnier odlučili su zajedno sa svojom djecom napustiti otok, na koji su došli živjeti 2007. godine.

Otok je inače tisućama godina bio nastanjen ljudima, ali prije 25 godina njegovi tadašnji vlasnici napustili otočku farmu. Francuski konzervatorski ured tada je kupio otok i odlučio nastaviti s radom farme, pa su odabrali Cuisnierove za taj posao. Međutim, ljubav je "pukla" jer su se Cuisnerovi sukobili s uredom oko najamnine, a žele i da im djeca žive blizu škole.

- Kad odemo, bit ću u suzama. Ovih deset godina našeg života bilo je sjajno, ali odlučili smo otići jer imamo nove planove - rekla je Soizic za BBC.

- Bit će to emotivno, završit će jedno poglavlje naših života. Ali ne i tužno - dodaje.

Par je na otoku zarađivao za život baveći se poljoprivredom, skupljanjem morske trave i iznajmljivanjem soba. Nije uvijek bilo lako.

- Jedne godine ostali smo bez cijelog uroda krumpira zbog zečeva - kaže David. Problemi su i vremenski uvjeti, a Soizic si je jednom odrezala vrh prsta.

- Ali nevjerojatno je koliko je brzo helikopterom stigla hitna pomoć. Za 20 minuta bila je kod liječnika, što je brže nego što bi joj trebalo na kopnu - kaže David.

Trenutno je za njihove nasljednike 20 ozbiljnih kandidata, a pobjednici će biti imenovani tijekom sljedećih nekoliko tjedana. Na otok bi trebali doći iduće godine.

Hvar Omiljena destinacija Pogledajte Hvar kakvog još niste vidjeli Otok kondominij Otok koji pola godine pripada jednoj državi, a pola drugoj Tomislav Perko Tomislav Perko Avantura duga osam godina: Najljepši je Novi Zeland. Pa onda Hrvatska
Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • Deleted user:

    Odoše hrvati sad na pusti otok

  • Ovozemaljski:

    Ja bi se bavio samo proizvodnjom kanabisa i proizvoda od kanabisa da zivim sam na otoku, kakvi krumpiri i crne ovce...