Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekološka akcija

Posadili stotinu sadnica za 100. Hlapićev rođendan

ekoloska akcija,slavonski brod,portal (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
18.04.2013.
u 15:32

I naša je mašta otvorila vrata, a Hlapić nam je postao zeleni prijatelj. Od Hlapića smo puno naučili o dobroti, marljivosti, hrabrosti i poštenju, a sadnjom drveća željeli smo i sami postati dobri i marljivi, kazali su učenici

Mali ekolozi i čuvari prirode iz područne OŠ Đure Pilara u Slavonskom Brodu na poseban sudjeluju u obilježavanju manifestacije \"U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić\", koja je ove godine najvećim dijelom posvećena šegrtu Hlapiću. 

Predvođeni učiteljicama Mirjanom Dolibašić Pešut i Mirtom Malčić, vrijedni i vješti osnovnoškolci posadili su stotinu sadnica u čast 100. rođendana jednog od najpoznatijih Ivaninih romana. Ekološku su akciju učenici odradili pod geslom \"Slijedimo Hlapićeve vrednote i dajmo naše malo zrno dobrote\". 

- I naša je mašta otvorila vrata, a Hlapić nam je postao zeleni prijatelj. Od Hlapića smo puno naučili o dobroti, marljivosti, hrabrosti i poštenju, a sadnjom drveća željeli smo i sami postati dobri i marljivi – kazali su učenici trećeg razreda Mihael Miličević, Petra Biondić i Sara Ratković. Ljepotu školskog parka male slavonske šume od sada će tako krasiti mladice hrasta, lipe, breze, jasena, lijeske i drugog ukrasnog raslinja. Čišćenjem školskog dvorišta mladi će Brođani dati i svoj prinos akciji \"Zelena čistka - jedan dan za čist okoliš\". 

>>Brodski \"plavci\" očistili omiljeno izletište i dječje igralište

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije