Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nije im neugodno'

POS-ove stanove iznajmljuju kao apartmane: 'Još se hvale kako su jeftino došli do stana'

POS-ova zgrada u Umagu
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
28.08.2018.
u 15:07

Posebno je zanimljiv primjer iz Umaga, gdje je jedan od POS-ovih stanova u vlasništvu supruge pročelnika Ureda gradonačelnika Grada Umaga Diega Bankovića

Veliki broj stanova izgrađenih u sklopu projekta Poticane stanogradnje (POS) u Istri iznajmljuju se kao apartmani, čime se projekt koji je zamišljen kao potpora građanima u rješavanju stambenog pitanja u velikoj mjeri pretvorio u potporu građanima da dođu do dodatne zarade, piše Glas Istre.

Posebno je zanimljiv primjer iz Umaga, gdje je jedan od POS-ovih stanova u Ulici 154. brigade Hrvatske vojske u vlasništvu supruge pročelnika Ureda gradonačelnika Grada Umaga Diega Bankovića. Bankovići iznajmljuju apartman turistima, a Diego Banković je, piše Glas Istre, prije nekoliko dana tjerao djecu stanara koja su se igrala ispred zgrade i prijetio im da će zvati policiju.

Jedan od roditelja suprotstavio mu se tvrdnjom da ovo nije apartmansko naselje te da su i sva ta djeca stanari koji se imaju pravo okupljati ispred zgrade u kojoj žive. Inače, upravo Banković kao gradski dužnosnik sudjeluje u određivanju uvjeta, mjerila i postupka za kupnju stanova iz programa POS-a.

Iznajmljivačima nije čak ni neugodno hodati gradom, još se i hvale kako su jeftino došli do stana, kaže Gabrijela Đukes Bašić, gradska vijećnica iz Umaga i stanarka u POS-ovoj zgradi u kojoj se 60 posto stanova koristi za iznajmljivanje podstanarima ili turistima.

Pogledajte i galeriju - Prvi stanari ušli u Podbrežje:

POS-ova zgrada u Umagu
1/10
Ključne riječi

Komentara 44

HE
herojulice
15:28 28.08.2018.

Nije to ništa dođite u Zagreb pa pogledajte POS-ove i Bandićeve kako se dobivaju i tko je u njima. Davno sam napisao da je POS za one koji imaju novaca a plaćaju oni koji su podstanari.

VU
vuky91
15:58 28.08.2018.

Kao prvo i sam taj POS je jedna najjobičnija krađa i prevara, gdje su se ugrađivali najjeftinije keramičke pločice, loša stolarija a sve debelo preplaćeno iz džepova poreznih obveznika. I onda još po vrlo povoljnim uvjetima dano podobnima, bez ikakvee kontrole i inspekcije. A samo kako bi se skupio koji glas na izborima. Riba smrdi od glave. Poštenom radniku treba dobra plaća koja će ga zadržati u HR, neopterećena porezima, da si sam može kupiti kvalitetan stan, da ne bude dužnik do groba, povjerenje u okruženju, a nikakvi POS-ovi, subvencije, poticaji, donacije i sve ono ostalo što ovu državu baca u top 10 po korupciji, nepotizmu i kriminalu, a naravno sve odrađeno po Zakonu, a ako kojim slučajem neko na baci sumnju onda je tu klasična "neka institucije rade svoj posao". Onoga prvog koji je to rekao trebalo je davnih dana baciti na Goli otok da tuca kamen..

RO
Rob30
15:45 28.08.2018.

To se zove prijevara a oni koji su je pocinili kriminalci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije