Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove klupe i roštilj

Poruke za očuvanje okoliša i uređenje Novljanskog jezera

novska
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/6
22.04.2013.
u 10:49

Novljani iskoristili Dan planeta Zemlje za uređenje Novljanskog jezera. Postavili nove klupe i roštilje za izletnike.

NOVSKA - „Da imam čarobni štapić i plastične vreće postale bi cvijeće“, „Planeta Zemlja je kao naša majka i naš dom, da nje nema ne bi bilo niti nas“, samo su neke od poruka o očuvanju okoliša, koju su na velikom slikarskom platnu ostavili mladi Novljani uz obilježavanje Dana Planete Zemlje.

Nizom akcija još od Zelen čistke, sakupljanja odbačenog otpada i plastike proteklog vikenda, Novljani uređuju svoj okoliš, ne samo najmlađi iz vrtića, učenici veći i komunalni djelatnici.

Na Novljanskom jezeru, komunalci su uz pomoć srednjoškolaca, postavili uz obalu velike stolove i klupe za sjedenje, koje su donirale Hrvatske šume, a sazidano je i 6 roštilja za vikendaše.

- Najbolji trenutak da predstavimo Projekt uređenja Novljanskog jezera upravo je uz Dan planete Zemlje. Uređenja jezera je želja Novljana i dugo se govori o tome, uređenje sportsko rekreacijskih sadržaja, ugostiteljskih objekata i svega ostalog što bi pratilo standarde izletišta, sada je pred nama. Iz sredstava Europskih fondova očekujemo 10 milijuna kuna za Novljansko jezero, kazao nam je Tomislav Bogojević, pročelnik. Na obali uz jezero postavljana je i maketa budućeg izgleda jezera i okoliša.

Koliko građani Novske vole svoj grad i drže do zelenila i čistog okoliša, govore do sada više dobivenih priznanja „Zeleni cvijet“, pa je uz obilježavanje Dana planete, Turistička zajednica podijelila sadnice cvijeća u tradicionalnoj aktivnosti „Više cvijeća , manje smeća“ .

>>Dan planeta Zemlje – kako ćete ga vi obilježiti?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije