Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sam se prijavio

Poruka lažnog "anonymousa" o borbi za prava Hrvata izazvala veliku pozornost u BiH

bih
Foto: Facebook
1/2
28.02.2016.
u 12:02

Ispostavilo se kako iza videouratka i “operacije” zapravo stoji student Marijan Knezović, nevladin aktivist koji surađuje s nekoliko portala u BiH. Sam se prijavio SIPA-i

Navodna najava “Anonimusa” da će već oprobanim internet akcijama krenuti u borbu za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini izazvala je veliko zanimanje na YouTubeu, a brzo je prenesena i u mnogim ovdašnjim medijima, piše Večernji list BiH.

Poruka za BiH

- Pozdravljamo vas građani Bosne i Hercegovine. Mi smo “Anonimusi” koji će se boriti za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini u našoj operaciji naziva “proces1815”. Nakon naših uspješnih akcija protiv vlade Tunisa i raznih intervencija na Bliskom istoku, odlučili smo riješiti još jedan problem diskriminiranja cijele nacije - poručili su autori videa predstavljajući se kao “Anonymousi”.

Ističu kako su u proteklih 17 mjeseci prikupljali kompromitirajuće podatke, vezane uz majorizaciju nad Hrvatima u Federaciji BiH.

- Tijekom našeg sastanka u New Delhiju shvatili smo kako je broj Hrvata prepolovljen u proteklih 25 godina. Politički lideri Bosne i Hercegovine uskoro će primiti naše zahtjeve, a krajnji rok za odgovor bit će 72 sata – navodi se u videoporuci. Dodaju da će, ako ne osiguraju komunikacijski kanal s njima, biti suočeni s ogromnim “curenjem” povjerljivih informacija, uključujući i podatke njihovih bankovnih transakcija. Upozoravaju kako će se boriti i da ih je nemoguće zaustaviti, te da će poraziti sve neprijatelje demokracije i ljudskih prava.

- Stanite uz nas i mi ćemo vas zaštititi. Mi smo “Anonimusi”, ne opraštamo, ne zaboravljamo. Bosanskohercegovačka vlado, trebali ste nas očekivati - zaključili su u svom upozorenju navodni “Anonimusi”.

Međutim, ubrzo se ispostavilo kako iza ovog videouratka i “operacije” zapravo stoji student Marijan Knezović, nevladin aktivist koji surađuje s nekoliko portala u BiH. Sam se prijavio SIPA-i i na društvenim mrežama priznao kako je on autor lažne poruke “Anonymousa” o borbi za prava bh. Hrvata.

Zahvala medijima

Na Facebook profilu se zahvalio svim medijima koji su prenijeli njegovu poruku koju naziva “skromnim sociološkim eksperimentom”, čime su, kako ističe, uvelike pomogli afirmiranju hrvatskog pitanja u BiH.

- Cilj nekada ne bira sredstvo, a ono je često upravo satira i šala. Vladi BiH poručujem kako ipak ne trebaju brinuti za svoje bankovne transakcije. Za većinu njih narod ionako zna kako nisu najskromnije pa to ne bi ni bila neka novost, poručio je preko Facebooka Knezović.

U svakom slučaju, iako se lažno predstavio, Knezović je uspio u nakani skrenuti pozornost na svoju objavu, a možda i na problem neravnopravnosti Hrvata u BiH.

Komentara 3

MA
MahnitiTapir
12:27 28.02.2016.

Mali COPY-PASTE: Jablanica ima više od duplo manje stanovnika nego Široki Brijeg. Svejedno, ona ima za dva milijuna maraka veći proračun. Kakanj ima proračun od 22 milijuna maraka i podjednak broj stanovnika kao i Široki Brijeg. Široki Brijeg jedva dobije 9 milijuna. I onda prekaljeni kolumnisti pišu kako Posušani, Ljubušaci i Širokobriježani ne doživljavaju BiH svojom državom. Pitam se zašto je tomu tako, možda im se ne sviđa zastava?

KO
Korda
13:25 28.02.2016.

Mahniti Tapir, sto se cudis? Pa u Sirokom se obrce toliko novca da to nikakvi proracuni u Jablanici i Kaknju zajedno nece nikad moci. Ne pitam se zasto je tomu tako jer znam da su ovi u Sirokom jednostavno sposobniji. Mozda bas zato sto ih je kroz vjekove svaka drzava toliko gusila i ignorirala.

DU
Deleted user
05:16 29.02.2016.

taj status ste trebali rijesiti 91 do 95 a ne da ste pobegli iz bosne a zagorci su ginuli u bosni,i kaj bi mi trebali sada,ako vam ne odgovara zapocnite rat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije