Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naslovi

Poruka Josipovića iz Jasenovca odjeknula srpskim medijima

Jasenovac (1)
Nikola Cutuk/PIXSELL Autor
12.05.2013.
u 14:43

Ističu riječi Ive Josipovića kako je "suvremena Hrvatska nastala u Domovinskom ratu i na junaštvu njenih branitelja, ali i na temelju antifašističke borbe".

Svi važniji mediji u Srbiji prenose danas izvatke iz govora hrvatskog predsjednika Ive Josipovića na komemoraciji u Jasenovcu i posebno, pa i u naslovima, ističu kako je \"sjećanje na žrtve čin pravednosti\".

- Jasenovac je podsjećanje na zločin u kojemu su sudjelovali i brojni Hrvati. Sjećanje na žrtve je čin pravednosti, ali ne možemo biti pravdeno i uspješno društvo ako ne prihvatimo povijesnu poruku kako mržnja nikada ne smije biti izgovor za novu mržnju, zločin nikada ne smije biti povod i izgovor za drugi zločin - prenose agencija Beta i Tanjug.

Srpski mediji ističu riječi Ive Josipovića kako je \"suvremena Hrvatska nastala u Domovinskom ratu i na junaštvu njenih branitelja, ali i na temelju antifašističke borbe\".

- Suvremena Hrvatska je demokratska i slobodarska zemlja čija je bit i sav politički i narodni identitet nastao na antifašizmu, nasuprot ustaštva i nacizma. I to nikad ne smijemo zaboraviti - javljaju mediji Josipovićeve riječi, ali i onaj dio njegova govora gdje kaže kako \"nažalost, povijest pokazuje da se uvijek i ponovo javljaju ljudi i pokreti koji bi vladali nasiljem i zlom, koji bi terorom, zločinom i smrću držali u pokornosti druge ljude, koji bi zatrli one koji su druge vjere ili nacije\", što je očita aluzija na događanja 90-tih.

>>Josipović u Jasenovcu: \'Sjećanje na žrtve je čin pravednosti\'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije