Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTZ

Poruka direktora Staničića povodom Svjetskog dana turizma

Zagreb: Direktor Hrvatske turisti?ke zajednice Kristjan Stani?i?
Marko Lukunic/PIXSELL
26.09.2023.
u 15:30

Dragi turistički djelatnici i ljubitelji putovanja, 27. rujna u cijelome svijetu se obilježava Svjetski dan turizma pa vam ovom prilikom upućujem iskrene čestitke. Svjetski dan turizma ove je godine posvećen temi „Turizam i zelena ulaganja“ čime je još jednom potvrđeno koliko je održivost u turizmu na globalnoj razini postala važna tema, posebice kada je riječ o novim ulaganjima i aktivnostima koje destinacije poduzimaju kako bi se istovremeno uspješno bavile turizmom, a opet sačuvale svoje resurse i prirodno bogatstvo.

Na tom je putu i naša zemlja, koja je prepoznata kao atraktivna, kvalitetna i popularna turistička destinacija. Da održivost mora biti u središtu aktivnosti prepoznao je i hrvatski turistički sektor te je na nacionalnoj razini usvojena Strategija razvoja održivog turizma do 2030. godine, a tu je i novi Strateški marketinški i operativni plan hrvatskog turizma do 2027. godine, dokument koji sadrži promotivne smjernice, aktivnosti i novi razvojni smjer hrvatskog turizma.

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) još je prošle godine identificirala ulaganja kao jedan od ključnih prioriteta za oporavak i daljnji rast i razvoj turizma, a zbog čega je istaknuta potreba za većim brojem i bolje ciljanim ulaganjima za ljude, planet i prosperitet. Dakle, sada je pravi trenutak za nova i inovativna rješenja.

Svi zajedno moramo težiti daljnjem podizanju ekološke svijesti svakog pojedinca jer o tome ovisi budućnost našeg planeta. Brojna istraživanja temeljena na modernoj tehnologiji omogućuju nam da više nego ikada prije vidimo kako i koliko djelovanje moderne civilizacije utječe na planetu Zemlju. U Hrvatskoj turističkoj zajednici potičemo sve turističke subjekte i pojedince na poduzimanje ciljanih i koordiniranih aktivnosti kako bi izgradili društvo koje svjesno brine o prirodi i okolišu jer samo tako možemo činiti dobro za budućnost hrvatskog turizma te što je još važnije za budućnost svih nas i naše djece.

Također, pozivam sve građane da povodom Svjetskog dana turizma uživaju u brojnim programima turističkih zajednica, koje su od obale do kontinenta pripremile zanimljive programe obilježavanja u sklopu kojih će po povoljnijim cijenama ili potpuno besplatno biti dostupne brojne turističke atrakcije, od nacionalnih parkova i parkova prirode, adrenalinskih parkova, muzeja, špilja, zaštićenih područja, razgledavanja destinacija, a tu su i brojne radionice, predstave i još mnogo toga.

I ne zaboravimo, djelujmo već danas kako bi imali bolje sutra. Čuvajmo našu prirodu jer tako čuvamo sebe.

mr.sc. Kristjan Staničić,
direktor Hrvatske turističke zajednice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije