Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvaraju konzulate

Poruka Amerikancima: Budite oprezni, Al-Qa'ida priprema napad!

SAD
Reuters/Pixsell
02.08.2013.
u 18:48

Američko Ministarstvo vanjskih poslova izdalo je globalno upozorenje za putovanje zbog moguće prijetnje Al-Qa'ide.

Američko ministarstvo vanjskih poslova izdalo je globalno upozorenje za putovanje zbog moguće prijetnje Al-Qa'ide, piše BBC.

State Department u priopćenju piše da je mogućnost napada posebno izražena na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi. Upozorenje za putovanja je izdano kratko nakon što je SAD objavio da će u nedjelju zatvoriti 21 veleposlanstvo i konzulate u 18 država.

Upozorenje vrijedi do 31. kolovoza, a u njemu SAD upozorava Amerikance koji putuju u inozemstvo da budu oprezni. "Trenutačne informacije sugeriraju da Al-Qa'ida i s njom povezane organizacije nastavljaju s planiranjem terorističkih napada u regiji i izvan nje te da bi mogli svoje napore usmjeriti na to da napade izvedu do kraja kolovoza", piše u priopćenju.

Neimenovani američki visoki dužnosnik je rekao da je prijetnja možda povezana sa za muslimane svetim mjesecom Ramazanom koji završava sljedećeg tjedna.

>>'Osamu bin Ladena nisu ubili nego se raznio eksplozivom'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije