Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika akcija

Portugalci uhitili Hrvata, Španjolci još dvojicu zbog 1500 kg kokaina

Akcija policije zbog kokaina
Foto: Screenshot
Autori: Hina, Vecernji list
04.07.2018.
u 21:48

Droga navodno vrijedi 90 milijuna eura

Čak trojica hrvatskih državljana uhićena su, prema pisanju medija, krajem lipnja u blizini azorskog i kanarskoj otočja na dvije jedrilice koje su iz Južne Amerike u Europu prevozile kokain, no hrvatske institucije o uhićenjima se nisu službeno oglasile.

U Ministarstvu unutarnjih poslova doznaje se da je riječ o akcijama u koje hrvatska policija nije bila uključena, a vodili su ih britanske, portugalske i španjolske snage za suzbijanje trgovine drogom.

Ministarstvo vanjskih poslova, s druge strane, napise o uhićenjima nije komentiralo.

Kako pišu 24 sata, Portugalci su u švercu kokaina uhitili Riječanina, a španjolski policajci još dvojicu Hrvata u prijevozu kokaina iz Južne Amerike.

Španjolci u priopćenju navode da su uz Hrvate priveli i američkog državljanina. Malenu jedrilicu Wall Street presreli su u blizini Azorskih otoka, a na njoj je bilo 1500 kilograma kokaina u paketima, 5000 eura, sačmarica i oprema za satelitsku komunikaciju. Droga navodno vrijedi 90 milijuna eura.

 

Ključne riječi

Komentara 6

NO
nogogaz
09:19 05.07.2018.

A u bleiburgu osudili još jednog od sedmorice domoljuba, koji pozdravljali dignutom rukom... veli kako na balkanu takvi pozdravi nisu ništa posebno....

DR
Drmiha
23:28 04.07.2018.

Ako je uhiceni Rijecanin onda su sanse da je Hrvat 20%

SA
sargu123
22:37 04.07.2018.

Poduzetnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije