Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2010. bili u sličnoj situaciji
Povratak na članak

Portugal uči Grčku kako i štednja može pokrenuti ekonomiju

Povećani su porezi, uvedene su nove mjere štednje i odricanja, a premijer Tsipras kune se da će njegova zemlja napokon krenuti uzlaznom putanjom u gospodarstvu

Komentari 3

SU
Superhero
11:16 23.07.2015.

nebi rekao da je bas ista situacija, iako je slicna. Grci su, kao mi doduse, mnogo vise 'lopovi' u dusi.. U Grckoj prije krize (ovo kazem posto sam tamo radio) se je mnogo vise para vrtilo 'ispod stola'. Zubari, odvjetnici, notari itd su svi masovno krili pare, koje su se naravno trosile u 'realnoj' ekonomiji (kuce, jahte, vile na moru) a nisu isle u dzep Drzave kao porez. Tako da su Grci sve vise imali para a drzava sve manje. Portugalsko privatno bogatsvo je mnogo manje bilo od Grckog, iako je gospodarstvo odprilike isto kao velicina.

VL
Avatar mason
mason
00:31 23.07.2015.

Niste vi bas u istoj vreci,Grci su natrpali novac u jastuke,od laznih bankropta i neplacanja poreza.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.