Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA S PORNO GLUMICOM

Porota odlučila: Trump je prvi američki predsjednik protiv kojeg je podignuta optužnica

FILE PHOTO: Former U.S. President Donald Trump holds a campaign rally in Waco, Texas
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS
1/3
30.03.2023.
u 23:54

Trump je razne istrage koje ga okružuju često nazivao "lovom na vještice", pokušavajući utjecati na javno mnijenje o njima, predstavljajući sebe kao žrtvu, kako je tvrdio, političkih istraga koje vode demokratski tužitelji

Prota na Manhattanu glasala je za podizanje optužnice protiv Donalda Trumpa, prema tri izvora upoznata s tim pitanjem – što je prvi put u američkoj povijesti da će se sadašnji ili bivši predsjednik suočiti s kaznenim optužbama.

Ured okružnog tužitelja na Manhattanu istražuje bivšeg predsjednika u vezi s njegovom navodnom ulogom u shemi isplate tajnog novca i zataškavanju koja uključuje zvijezdu filmova za odrasle Stormy Daniels, a koja datira iz doba predsjedničkih izbora 2016. godine, piše CNN.

Odluka će sigurno izazvati šok u cijeloj zemlji, gurnuvši američki politički sustav – koji nikada nije doživio da se neki od njegovih bivših čelnika suoči s kaznenim optužbama, a kamoli nakon što se ponovno kandidirao za predsjednika – u neistražene vode.

Trump je razne istrage koje ga okružuju često nazivao "lovom na vještice", pokušavajući utjecati na javno mnijenje o njima, predstavljajući sebe kao žrtvu, kako je tvrdio, političkih istraga koje vode demokratski tužitelji. Kako se optužnica navodno približavala, Trump je pozvao svoje pristaše da prosvjeduju protiv njegovog uhićenja.

VIDEO New York na nogama zbog mogućeg uhićenja Donalda Trumpa

 

Ključne riječi

Komentara 16

DC
DC
04:59 31.03.2023.

S ovim politickim sudenjem Trumpu ce jos vise porasti popularnost.

Avatar Heisenberg
Heisenberg
01:59 31.03.2023.

Kako god bilo, i što god poduzimala duboka država Trump će biti opet izabran.

Avatar Tombstone
Tombstone
00:23 31.03.2023.

Boje ga se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije