Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA PROMJENA
Povratak na članak

Porodiljne naknade za zaposlene znatno će se povećati u odnosu na sadašnje

Novinare je zanimalo i je li Vlada definitivno odustala od 1000 eura za bebe.

Komentari 6

AL
Alkana
15:20 01.12.2016.

Trebalo bi svim ženama dati veće porodiljne naknade pa i onima koji imaju najniže plaće. Tada bi mjera imala puno veći učinak. Kad bi žene sa sadašnjih 2.100 kn n porodiljnom imale 4.000 kn pa makar i godinu dana - punov iše žena bi se odlučilo za dijete. I kad bi onda i dječji doplatak konačno postao pravo djeteta a ne samo zaposlene žene i bio veći i jednak za svako dijee, još bi se više djece rađalo.

VL
KO
korisnik6
15:23 01.12.2016.

Bandić je za njih car, daje plaću majkama odgajateljicama koje nemaju nikakva primanja... u našoj državi se najmanje pogoduje najsiromašnijima :(

VL
Avatar abakus
abakus
14:22 01.12.2016.

Pozdravaljam ovu odluku, ali zašto tek od srpnja? Zašto ne već od 1. siječnja? Zar ovo važno prodemografsko pitanje može čekati?

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
14:34 01.12.2016.

Za zaposlene!!!!! onda ce vas nezaposleni tuzit za diskriminaciju i trazit odstetu...

VL
DU
Deleted user
15:35 01.12.2016.

Porodiljne naknade?! Kaj god. Žena koji rodi dijete naziva se rodilja, a žena koja pomaže pri porođaju zove se porodilja ili babica. Pridjev odrodilja ispravo glasi rodiljski. Dakle, te naknade mogu biti jedino rodiljske naknade, a ni u kojem slučaju tzv. porodiljne jer ih ne dobivaju babice. Tja, kaj se more. I s

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.