Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV POČETAK!

Porodili bebu u kolima hitne pomoći, a onda završili u izolaciji zbog koronavirusa

Hitna pomoć Bjelovar / ilustracija
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/2
30.03.2020.
u 12:50

Zdrava curica rođena je u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice

Tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec upućen je noćas u 22:40 sati na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak.

Ekipa hitne pomoći doznala je kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Ona nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola kod ginekologa, međutim hitna pomoć nije mogla riskirati te je bila prevezena u KB Merkur.

Tim KB Merkur dočekao je vozilo ispred bolnice, međutim beba je bila malo prebrza. Zdrava curica rođena je u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, piše 24sata. 

Kako se nije znalo ima li majka koronavirus, tim hitne pomoći u izolaciji je čekao rezultate brisa na koronavirus. Pokazalo se kako majka nije pozitivna na COVID-19, a tim hitne pomoći će moći nastaviti pomagati građanima.

VIDEO: Đikić: Hrvatska ulazi u kritičnu fazu borbe protiv koronavirusa i sudjelovanje građana je od iznimne važnosti

Ključne riječi

Komentara 2

NA
Narcis660
13:11 30.03.2020.

Bravo za tim bravo za majku i bebu.Hvala medicinskim djelatnicima na brizi za svaki novi život u ovim teškim trenutcima...♥️

Avatar Zzzz
Zzzz
13:24 30.03.2020.

U Srbiji se kaže kola hitne pomoći, dok se u Hrvatskoj kaže vozilo hitne pomoći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije