Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Porinut najveći kruzer na svijetu, pet puta veći od Titanika

kruzer
31.10.2009.
u 17:52

Da bi uopće mogao izaći na otvoreno more brod je morao spustiti svoje divovske dimnjake i ubrzati da bi potonuo malo više u more kako bi se mogao provući ispod mosta Veliki pojas, koji je samo 30 centimetara viši od broda.

Pet puta je veći od Titanika, visok je kao zgrada od 20 katova, ima klizalište i golf igralište, te amfiteatar na otvorenom za 750 osoba. Najveći kruzer na svijetu Oasis od the Seas ovog je vikenda isplovio iz  Hlsinkija za Floridu.

Ova plutajuća ekstravaganca vrijedna 1,5 milijarde dolara naručena je puno prije gospodarske krize koja je zadesila svijet pa je pravo pitanje koliko će biti iskorištena.
- Naravno da nismo očekivali da ćemo je porinuti u ovako teškom ekonomskom trenutku, ali bez obzira na krizu, vrlo smo uzbuđeni - rekao je Adam Goldstein, glavni direktor kompanije Royal Caribbean International .

Da bi uopće mogao izaći na otvoreno more brod je morao spustiti svoje divovske dimnjake i ubrzati da bi potonuo malo više u more kako bi se mogao provući ispod mosta Veliki pojas, koji je samo 30 centimetara viši od broda.

Kruzer ima 2700 kabina i može prihvatiti 6300 putnika i čak 2100 članova posade. Za 40 posto je veći od bilo kojeg drugog kruzera. Novost na ovom brodu je što ima čak sedam zasebnih kvartova - tematske parkove, trgove i arene. Jedan od kvartova bit će tropski park, koji će uklučivati i palme, vinovu lozu i još 12.000 biljaka.  Tu su i četiri bazena, igralište za odbojku, košarku, te zone za djecu, šoping, restorane i barove.

Cijene se kreću od 1300 dolara do 4800 dolara, što je više nego dvostruko skuplje od cijene za prethodni najpopularniji kruzer te kompanije Freedom of the Seas.

Komentara 38

OB
-obrisani-
18:30 31.10.2009.

u ovaj brod stana sva zlovenija

AG
Agramer198
18:27 31.10.2009.

@rakun halo janez daj odi živi svoj život a nas Hrvate pusti na miru...

RA
rakun235
18:49 31.10.2009.

taliban tartufic,pa znas ti kako mi kod vas seremo,uhuh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije