Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita podataka

Poreznoj upravi zabranili prikupljanje podataka o radnicima

porez, prijava poreza (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
16.06.2011.
u 16:14

U nadzoru koji je Agencija provela u Ministarstvu financija utvrđeno je da se osobni podaci zaposlenih prikupljaju u opsegu većem nego što je to propisano

Agencija za zaštitu osobnih podataka zabranila je Poreznoj upravi prikupljanje i daljnju obradu osobnih podataka o sindikalnom članstvu i etničkoj pripadnosti svojih zaposlenika.

Porezna je uprava te podatke tražila u upitniku za registar zaposlenih u javnom sektoru, međutim,  takva su pitanja u suprotnosti s člancima 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti osobnih podataka, stoji u rješenju koje je potpisao Franjo Lacko, ravnatelj Agencije.

Agencija je ovakvo rješenje donijela na traženje Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika. U nadzoru koji je agencija provela u Ministarstvu financija utvrđeno je da se osobni podaci zaposlenih prikupljaju u opsegu većem nego što je to propisano člankom 4. Uredbe o sadržaju, načinu prikupljanja i obrade te mjerama zaštite podataka u registru, odnosno da se prikupljaju podaci o sindikalnom članstvu koji nisu ni propisani uredbom, a da se podaci o etničkoj pripadnosti prikupljaju bez privole zaposlenika.

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:29 16.06.2011.

\"VIJEĆE Općinskog suda u Splitu odbilo je početkom ovog tjedna prigovore na optužnicu za kriminalnu privatizaciju Konstruktora, što znači da su direktor Željko Žderić i ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo pravomoćno optuženi za vjerojatno najveću privatizacijsku pljačku u Hrvatskoj i sada čekaju da im počne suđenje......\" ...a još je na funkciji. Nema nedodirljivih?

IM
immortella
16:42 16.06.2011.

Jedan jedini koji je u ovoj državi nedodirljiv je siva eminencija SDP-a! To je višekratno dokazano!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije