Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fiskalizacija

Poreznici zapečatili 67 lokala, poručuju: Popuštanja više nema!

fiskalna blagajna,portal
Marko Lukunić/PIXSELL
21.02.2013.
u 14:13

Više nećemo imati razumijevanja za obveznike fiskalizacije koji se nisu prilagodili zakonu ili ga ne poštuju, poručuju iz Ministarstva financija

Nakon 10.356 obavljenih nadzora inspektori Porezne uprave zapečatili su 67 poslovnih prostora zbog kršenja Zakona o fiskalizaciji, javlja Ministarstvo financija. Popuštanja više nema, poručuju.

"Posebno želimo naglasiti da više nećemo imati razumijevanja za obveznike fiskalizacije koji se nisu prilagodili zakonu ili ga ne poštuju. Prijava građana zbog neizdavanja računa ili ispisivanja lažnih računa sve je više, što nas dovodi do zaključka da postoji velik broj obveznika fiskalizacije koji zakon nisu ozbiljno shvatili", piše u priopćenju Ministarstva financija.

"Od uvođenja fiskalizacije prošla su gotovo dva mjeseca pa smatramo da je svaki obveznik od 1. siječnja (servis za zaprimanje podataka dostupan je za testiranje od 12. 10. 2012.) imao dovoljno vremena za prilagodbu novom zakonu. Zbog toga popuštanja obveznicima fiskalizacije više nema!", dodaje se.

>> Porezna uprava u središtu Zagreba zapečatila lokale

Komentara 13

Avatar Floyd1
Floyd1
14:24 21.02.2013.

Tako treba, Balkan isto mora biti civiliziran!

OB
-obrisani-
15:24 21.02.2013.

Zatvaraju oni pomalo sve! Jedni tobože pljačkali i opljačkali, krivi za sve, ali svi radili, imalo se, bilježio se rast, drugi zatvaraju i ureduju, pošteni, odani s najboljim namjerama, ispravljaju sve krivine i nerad onih prije, a sve pada, sve se raspada, svi prestaju raditi. Ne znam tko radi, gdje i od koga je veća šteta, procijenite sami!

AR
arjavas
16:47 21.02.2013.

Ne pržun ,ovo zemlju su upropastili i upropaštavaju lopovi i prevaranti koji nebi htjeli plačati , nastvanike , policajce , doktotore , i ostale . Oni bi htjeli te usluge a nebi ih plačali , nek to plača neko drugi a oni se buju vozili u bijesnim autima. nebu išlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije