Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češljanje knjiga

Poreznici od Ine traže 140 milijuna kuna poreza

'14.05.2012., Zagreb - Poslovna zgrada INA-e na Aveniji Dubrovnik.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
03.09.2013.
u 21:00

U Ini kažu da je riječ o porezu iz ranijih godina, da nisu porezni dužnici i da je nastao prijepor oko načina obračuna porez

Ured za velike porezne obveznike pročešljao je Inu i, prema informacijama od visokih izvora iz Porezne uprave, pronašli su 140 milijuna kuna 'zaboravljenog' poreza. Poreznici su uvjereni da će unatoč žalbi taj novac Ina morati platiti. U Ini kažu da je riječ o porezu iz ranijih godina i da nisu porezni dužnici te da je nastao prijepor oko načina obračuna poreza. "Porezna uprava u srpnju je donijela rješenje po obavljenom nadzoru poreza na dobit i PDV-a za 2008.i 2009. Predana je žalba na porezno rješenje kojom se osporavaju navodi poreznog tijela", komentar je Ine.

Do kraja godine može se očekivati još sijaset sličnih rješenja pa će poreznici, kažu izvori, zakucati i na vrata uglednih poduzetnika, ali i kontroverznih osoba čije se podrijetlo imovine nije ažurno provjeravalo. Nalazi ureda Porezne uprave, vjeruje se, pomoći će da se sanira proračun koji je od plana tanji za više od 2 milijarde kuna zbog PDV-a i poreza na dobit.

>>Linić MOL-u: Ovako više ne može, ulagat ćete ili ne trebate biti ovdje!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije