Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA 4 MJESECA
Povratak na članak

Porezna uprava zabilježila veliki porast fiskaliziranih računa i prometa na 4 milijarde kuna

Sustav fiskalizacije Porezne uprave trenutno je zapravo jedini službeni statistički pokazatelj kretanja prometa u ugostiteljskoj djelatnosti

Komentari 6

Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:56 28.06.2017.

ja znam ugostitelja koji dnevno fiskalizira jedva 10 % prometa a znaju i poreznici...

VL
SI
siskic
11:06 12.05.2017.

ovo je magla. stavili ste u isti koš i hotele...pansione..motele itd gdije je pdv-13 %. izdvojite samo ugostiteljstvo pa ćete vidjeti stvarno stanje od kada je suludi pdv-e 25%. sada ogroman broj ugostitelja otvara nove tvrtke, stare stavljaju u mirovanje ili gase, te ne ulaze u sustav pdv-a. i tako će mijenjati svake godine. ovo je ludilo što se radi...reda nikakva, a država pleše valcer.

VL
OV
Ovozemaljski
08:46 12.05.2017.

Kad ce porezna malo na Jadran u hotele sa 5* na racun poreznih obveznika?

VL
Avatar kanonik
kanonik
13:06 12.05.2017.

Ja na moru nisam vidio račun 5 puta i to samo u marketima.Sladoled se prodaje rafalno,redovi ,sve bez računa uz puno ljubaznnsti.

VL
TP
tugomir.pokas
13:03 12.05.2017.

Gnjusno i lažno izvrtanje statistike.Ukupni fiskalizirani iznos veći je za 11%.A PDV je podignut za 12 %.Uz isti obim prometa trebao bi ukupni iznos računa porasti za 12 % uz isti promet.Znači Mariću promet je zapravo pao jedino što sito si povečanjem PDV nabildao ukupni iznos i naplatio veći porez.Nadalje ove godine bilo je u turizmu više gostiju i stoga je trebala biti veća potrošnja. Dokle će Večernji objaljivati članke pune laži sa kojima pokušava veličati pamet i sposobnosti Marića.Ljudi te pameti nema a poštenje je vrlo, vrlo upitno.

VL
RP
robert.paparic
12:51 12.05.2017.

Porast PDV-a za 12 postotnih poena a porast prometa s PDV-om 8% .. dakle državi 8% više a ugostiteljima 4% od prometa manje u džepu...ako je profitom ugostiteljstva cca 10% od prometa...država uzela 40% profita💰💰💰🤡🤡🤡

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.