Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezni obveznici

Porezna: Nema razlike između malih i velikih pri naplati dugova

'22.12.2008., Zagreb - Erste Banka. Snimanje ilustracije - koristenje usluga banke i komunikacija s osobnim bankarom. Photo: Davor Puklavec/24sata'
Davor Puklavec/24sata
04.10.2013.
u 15:17

- Prema svim dužnicima sa liste dužnika također se provode mjere prisilne naplate - poručili su iz Porezne uprave

Nema razlike između \"malih\" i \"velikih\" poreznih obveznika tijekom nadzora i naplate poreznih dugova - poručuje Porezna uprava u danas objavljenom priopćenju.

Iz Porezne ističu kako postupak ovrhe pokreću po službenoj dužnosti u slučaju kada porezni obveznik ne plati dug u propisanom roku za dobrovoljno izvršenje, odnosno kada dospjeli dug ne plati ni po opomeni. \"Porezna uprava pokreće ovršni postupak protiv svih poreznih obveznika koji u zakonskim rokovima ne podmiruju svoje dužne obveze bez obzira radilo se o fizičkim ili pravnim osobama. Nema limita duga vezanih uz pokretanje ovršnog postupka za dospjeli, a ne naplaćeni dug\", stoji u priopćenju. Dodaje se kako 75.000 subjekata s dugom od 3,5 milijardi kuna nije iskoristilo mogućnost reprograma ili predstečajne nagodbe.

Uz navod da se u godinu dana lista dužnika smanjila za 10.000 poreznih obveznika i da se iznos duga smanjio za 7,5 milijardi iz Porezne ističu koji je bio cilj liste dužnika, osim naplaćivanja dugovanja.  \"Cilj je bio i da se javno objave nelojalni poduzetnici koji ne poštuju pravila igre na tržištu. Prema svim dužnicima sa liste dužnika također se provode mjere prisilne naplate. Porezna uprava ne radi razliku između „malih“ i „velikih“ poreznih obveznika u slučaju poreznih nadzora i naplate poreznih dugova. Napominjemo da su to dva različita tipa poreznih obveznika koji zahtijevaju drukčije pristupe u nadzoru, ali ne i u naplati\", zaključuje se u priopćenju.

>> Linić odgovorio Marasu: Zakoni su jasni, porez se mora platiti!

>> \'Poreznu disciplinu treba trenirati na onima koji duguju milijune\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije