Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prouzakonit izlov
Povratak na članak

Poreč: Vadili prstace

Porečka policija sinoć uhitila dvojicu Porečana u prozakonitu vađenju 25 kilograma zaštićenih školjaka u autokampu Lanterna.

Komentari 5

BB
Bugs Bunny
14:52 07.01.2010.

znači zabranjen je i lov i uvoz prstaca, ali nije zabranjena konzumacija?? Pa ko tu koga jebe? Odakle onda ovi prstaci u restoranima, s neba?

VL
JU
JUBITU
13:24 05.01.2010.

Jao njima . . . Šteta što ne postoji sustavno hapšenje onih koji su protuzakonito organizirali izlov silnih\"kuna\" iz Hrvatskih poduzeča . . .

VL
Avatar sultan46
sultan46
02:00 06.01.2010.

hehehehe lave jesi opet bio u akciji,,,odose moji 20 evra za kilo prstaca,,al vrati mi pare ili donesi prstace dok ih murija nije pojela,,,aaaaa bit ce festa za 3 kralja..njam njam....

VL
OB
-obrisani-
02:11 06.01.2010.

Ja, sta reci? Ova zabrana postoji, mislim, vec nekih 30 godina, ako ne i duze, a svaki restoran u Istri imao je na jelovniku prstace! Kako? Na koju foru kad, mislim, da nema uzgoja ovih skoljki nego se jedino mogu divlje brati_

VL
VI
Vito
06:14 06.01.2010.

Nije problem u krivolovu. Problem je u nepoštovanju zakona od strane policije. Zašto? Zato što policija zna u kojim se restoranima mogu jesti prstaci i ništa ne poduzima. Zbog čega? Jedu ih skoro isključivo državnici i političari tog kraja. U Zagrebu postoji jedan restoran u kojem se okupljaju političari i nema pristupa policiji, kamoli zakonu. No, to je manji problem. Veći je taj što zakon zabranjuje i promet prstaca, a restorani imaju uredne carinske deklaracije o uvozu. Imaju li ova dvojca dobrog advokata mogli bi izjaviti da su prstace uvezli i tako bi ih sudac pustio. Policija je onda svoje obavila, a sudstvo isto i svi mogu dalje uživati u okusu prstaca.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.