Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Poreč: Utopila se dvojica starijih muškaraca, liječnici spasili ženu

U nedjelju poslijepodne utopili su se stariji Austrijanac i Švicarac, a ženu koja se utapala ispred hotela Pical liječnici su uspjeli reanimirati.
05. srpnja 2010. u 09:26 1 komentara 22 prikaza
more
Foto: arhiva vl

Istarsko je more ovog vikenda za neke turiste bilo kobno. U nedjelju u poslijepodnevnim satima Centar 112 u Pazinu primio je dojavu od spasioca na moru iz Plave lagune u Poreču da su iz mora izvukli čovjeka koji se utapao te ga pokušavaju reanimirati, ali je potrebna intervencija hitne pomoći. Pokušaji reanimacije nisu uspjeli te je 68-godišnji Austrijanac P.W. preminuo.

Tek dva sata kasnije hitna medicinska pomoć u Poreču pokušala je opet spasiti utopljenika na plaži ispred hotela Park – Materada (Spadići). Pokušaj reanimacije nije uspio, a čovjek je, na žalost, preminuo. Utopljenik je bio stariji švicarski državljanin.

U nedjelju oko 20.30 sati Županijski centar 112 Pazin primio je dojavu od građanina da su iz mora na plaži ispred hotela Pical u Poreču izvukli ženu koja se utapala i da je potrebna intervencija hitne medicinske pomoći. Reanimacija je uspješno provedena, a žena je prevezena u OB Pula radi liječenja.

PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade