Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodavali izlete

Poreč: 'Pala' dvojica lažnih turističkih vodiča

Poreč
Boris Scitar/Vecernji list
16.08.2013.
u 11:58

Dvojac, 33-godišnjak iz Kraljevice i 40-godišnji Zagrepčanin, osumnjičeni su zbog krivotvorenja isprava, a Kraljevičanin i za krađu.

Porečka policija otkrila je dvojicu lažnih turističkih vodiča koji su tijekom sezone u turističkim naseljima i kampovima prodavali izlete turistima. Dvojac, 33-godišnjak iz Kraljevice i 40-godišnji Zagrepčanin, osumnjičeni su zbog krivotvorenja isprava, a Kraljevičanin i za krađu. Mlađi je muškarac jučer navečer priveden u Pritvorsku jedinicu PU istarske dok je Zagrepčanin nakon kriminalističkog istraživanja pušten.

Policiji je u srijedu iz porečkog hotela javljeno da je u hotelu muškarac koji nije gost, a ima ključ jedne od soba. U hotelu su policajci zatekli-33 godišnjaka iz Kraljevice za kojeg su utvrdili da je dva dana ranije s hotelske plaže ukrao torbicu 40-godišnjem Austrijancu . U torbici je, uz novčanik, mobitel i druge predmete, bio i ključ hotelske sobe. Policiji je kradljivac, uvjeren da policajci neće obraćati pozornost , dao na uvid iskaznicu turističkog vodiča s fotografijom i podacima, no otkriveno je da Kraljevičanu takva iskaznica nije nikada izdana već da ju je krivotvorio. U tome mu je ''pomogao'' Zagrepčanin pa su dvojica muškaraca, za koje je utvrđeno da su sami izradili iskaznice za turističke vodiče i koristili ih, prijavljeni zbog krivotvorenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije