Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODLA KRAĐA

Poreč: Britanskim turistima uvalio bugarske leve umjesto kuna

\'prva...zagreb......09.12.2004 ovrha,podmicivanje, mito, novac  *foto:zeljko lukunic\'
Željko Lukunić/PIXSELL
16.09.2011.
u 14:41

Stariji Britanci muškarcu su dali po 100 funti, a on ih je, davši im pogrešnu valutu, oštetio za oko 1500 kn.

Nepoznati je muškarac jučer u Poreču britanskim turistima umjesto kuna podvalio bugarske leve kad su htjeli zamijeniti novac, javlja PU istarska.

Slučaj su prijavila dva državljana Velike Britanije stara 74 i 79 godina, kojima je jučer oko 10.30 sati kod poslovnice banke na Obali maršala Tita prišao muškarac i ponudio im razmjenu novca po povoljnom tečaju. Britanci su pristali na ponudu te su mu dali svaki po 100 britanskih funti, a muškarac je njima dao 2 tisuće bugarskih leva, što je dvojac shvatio tek kasnije, kad su htjeli platiti račun. Šteta iznosi oko 1500 kn.

Turisti su prevaranta opisali kao ćelavog muškarca starog između 40 i 50 godina, visokog oko 170 cm, tamne puti i jače tjelesne građe, odjevenog u tamnu košulju i hlače, koji vrlo dobro govori engleski jezik.

Ključne riječi

Komentara 12

BU
bubica5
14:08 17.09.2011.

sto mi n4edate broj mobilnog tog menjaca . Rado bi menjao kod njega funte sfajcarce i € za leve. Bio bi dobar garant 350% . Dao bi mu neki procenat

TH
thekurcula
17:07 16.09.2011.

Ovo je neistina. Bugarski lev je daleko vredniji od kune. Ja vam neću sad ovde pisati koliki je kurs jer ga svako može proveriti i uveriti se da novinar piše gluposti.

MI
mirkoP
17:57 16.09.2011.

..korcula, izgleda da je ipak istina. U kolovozu sam imao goste iz Poljske. Jednoga dana su mi se pozalili da ih je u Novalji, dok su se raspitivali za mjenjacnicom, jedan gospodin zamolio da mu prodaju €. Oni su pristali i dok si okom trepnuo gospodin je nastao a oni su primujetili da im je uvalio bugaske leve, ali one stare iz socijalizma. Smuljao ih je za nesto vise od 1000 kuna. A ti pitas gdje mu je racunica. Prijatelji Poljaci nisu htjeli prijaviti stvar policiji iz cistog ponosa. Poljaci pa da ih nasamari jedan Bugarin! Mislim da se radi o istom hohstapleru a da i slucajeva ima vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije