Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslužbeni rezultati

Poraz velikih: Birači kaznili one koji su doveli do prijevremenih izbora

Prijevremeni izbori u Đurđevcu
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
23.03.2014.
u 22:17

U Glini i Đurđevcu gradonačenike su izabrali u prvom krugu.

U tri grada - Đurđevcu, Kutjevu i Glini te trima općinama - Čavlima, Tuhlju i Zadvarju održani su prijevremeni izbori za članove gradskih i općinskih vijeća te gradonačelnike i načelnike. U Glini i Đurđevcu gradonačenike su izabrali u prvom krugu.

Glinski gradonačelnik je HSLS-ovac Milan Bakšić koji je dobio stotinjak glasova više od svog jedinog protukandidata Ive Žinića (HDZ). No, kako stvari stoje HDZ je dobio većinu u Vijeću čime se ponavlja situacija koja je i krajem prošle godine dovela do izbora i rušenja M. Bakšića.

U Đurđevcu je izabran nezavisni kandidat Željko Lacković, koji je i donedavno bio gradonačelnik. Dobio je Lacković više od 60 posto glasova, ostavivši iza sebe tako i kandidata SDP-a Milicu Fuček te HDZ-ova kandidata Vladu Repa koji je bio treći.

Prošle godine Lacković je slavio u 2. krugu sa 65 posto glasova. Prema neslužbenim rezultatima njegova je lista dobila 42 posto glasova što će mu donijeti i većinu u Vijeću koju do sada nije imao.

U Kutjevu će, prema neslužbenim konačnim rezultatima izbora, u drugi krug izbora kandidat SDP-a Ivica Nikolić, donedavni gradonačelnik, i HDZ-ov kandidat Josip Budimir. Lani je u drugom krugu bio Nikolić i HDSSB-ova kandidatkinja Josipa Miličević koja ovaj put nije izborila pripetavanje.

Vijeće će u Kutjevu biti šaroliko: pet vijećnika pripada koaliciji SD-HSU, četiri HDZ-u, tri HDSSB-u te po jedan HSP-u, HSS-u i nezavisnoj listi Željke Antunović.

Komentara 1

TO
Toni12345
22:43 23.03.2014.

Čestitke puku Đurđevca i Zadvarja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije