Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST u 2013.

Porast korupcije za čak 615 posto u PU osječko-baranjskoj

policija
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
03.02.2014.
u 14:42

Zanimljivo je i da je zabilježeno sedam slučajeva prostitucije, a godinu ranije niti jedan

- Čak 615 posto više korupcije zabilježila je policija lani u PU osječko-baranjskoj nego godinu ranije! Broj korupcijskih kaznenih djela skočio je s 39 na 279. Sva su i razriješena. Razlog je tome, među ostalim, i veća svijest građana koji su se češće odvažili prijaviti takav kriminalitet. Policija se suočila i sa 121 slučajem organiziranog kriminaliteta, dok ih je u 2012. godini bilo 52.

Kaznenih je djela evidentirano ukupno 4480, što je porast za 349 njih. Policija je lani imala pune ruke posla i s razoružavanjem građana. Zbog nelegalnog oružja intervenirala je 77, a prethodne godine tek deset puta. Ubijene su, nadalje, četiri osobe, tri manje nego u 2012. Zanimljivo je i da je zabilježeno sedam slučajeva prostitucije, a godinu ranije niti jedan. Zbilo se 1946 prometnih nesreća, odnosno 54 više.

Najviše ih se, pokazala je statistika, događa petkom, a najmanje nedjeljom. Najkritičnije je doba dana u prometu, po tome, točno u podne.

>> Europska komisija objavila izvješće o korupciji: Evo što predlaže Hrvatskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije