Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRČKA

Popularnu turističku destinaciju zatresao potres jačine 5.2 po Richteru

Foto: EMSC
31.07.2019.
u 10:53

- Spavali smo u sobi na 4. katu hotela kada se dogodio potres. Izgledalo je kao da se nalazimo na brodu kojeg ljuljaju valovi - kažu svjedoci koji su se nalazili u gradu Heraklion, najvećem gradu na Kreti, udaljenom 16 kilometara od epicentra.

Potres magnitude 5.2 po Richteru u srijedu oko 7:40 po lokalnom vremenu pogodio je popularnu turističku destinaciju - grčki otok Kretu, izvijestio je atenski seizmološki institut.

Prema podacima EMSC-a, potres se dogodio na dubini od 80 kilometara ispod površine zemlje, ali da se i na površini jako osjetio svjedoče mnogi stanovnici koji žive u blizini mjesta gdje se nalazio epicentar. Potres se dogodio ujutro, oko 7 sati, pa je mnogima prekinuo san. 

- Krevet mi se toliko jako tresao da me probudilo iz sna - rekao je jedan od tamošnjih stanovnika.

Da se jako osjetio potvrđuje i drugi svjedok iz istog mjesta te dodaje da je trajao oko 25 sekundi.

- Spavali smo u sobi na 4. katu hotela kada se dogodio potres. Izgledalo je kao da se nalazimo na brodu kojeg ljuljaju valovi - kažu drugi svjedoci koji su se nalazili u gradu Heraklion, najvećem gradu na Kreti, udaljenom 16 kilometara od epicentra.

Tamošnje službe kazale su kako nemaju dojava o šteti ili ozlijeđenim ljudima, prenosi Daily mail.

Komentara 1

Avatar Tračalo
Tračalo
11:07 31.07.2019.

Nema čuđenja i iznenađenja. Potresi su normalna pojava a građevine treba graditi da to izdrže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije