Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KVARNERU

Popularni hrvatski restoran vraća Michelinovu zvjezdicu: 'Postala nam je opterećenje'

Gastro reportaža iz primorsko - goranske županije
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/7
04.03.2024.
u 13:07

Vlasnik bi ipak volio ostati u Michelinovom vodiču, ali kaže kako im je zvjezdica donijela samo probleme u poslu

Iako se smatra najpoželjnijim nagradom u svijetu gastronomije, Michelinove zvjezdice izrazito je teško steći, a još teže zadržati. U Hrvatskoj se u društvu ''najpoželjnijih'' tako nalazi i restoran ''Draga di Lovrana'' u istoimenom hotelu u Lovranu, no čini se kako njen vlasnik Christian Nikolac to više ne želi biti.

- Prije točno pet godina naš restoran uvršten je u Michelinov vodič i nagrađen Michelinovom zvjezdicom koju smo ponosno nosili narednih godina. Te godine bile su izazovne i uzbudljive, bilo je jako važno iznova potvrditi svoj status i dosta kreativne energije otišlo je u ispunjavanje nekih nepostojećih pravila za održavanje statusa u društvu najboljih - otkrio je Nikolac te za portal Dobra hrana otkrio kako će tu Michelinovu zvjezdicu i vratiti. 

- U cijelome procesu izgubila se početna ideja oko koncepta te je status restorana sa zvjezdicom postao svojevrsno opterećenje. U listopadu prošle godine zatvorio sam restoran te donio odluku da ne želim više biti opterećen nagradama i statusima. Odlučio sam da zvjezdicu vraćam. Moja kći Kelli Nikolac, mlada snaga obitelji, izrazila je želju za vođenjem hotela i restorana, ali prema vlastitim zamislima, neopterećena statusima i uspjesima. Odlučila je stvoriti svoju priču, kao logičan nastavak ideje svojih roditelja te iznova vratiti onaj poznati osjećaj gostoprimstva kakav je izvorno zamišljen - dodao je. 

Vlasnik bi ipak volio ostati u Michelinovom vodiču, ali kaže kako im je zvjezdica donijela samo probleme u poslu.

POVEZANI ČLANCI:

- Jednostavno, izgubili smo goste, a ulaganja u restoran s konceptom kuhinje kakav smo imali su previsoka i neisplativo je. Želim da budemo restoran u kojem će se gosti osjećati ugodno, da ne razmišljaju kako moraju biti formalno odjeveni, da mogu doći s djecom, sa psom... Na kraju krajeva, da mogu pojesti nešto a la carte, a ne samo ono što su chefovi smislili da bi trebali jesti, budući da smo imali samo degustacijske menue. Da mogu naručiti i butelju kućnog vina, opustiti se, zadržati se par sati u razgovoru i druženju - zaključio je.

>> GALERIJA Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću u Hrvatskoj: Za ovo zanimanje plaća je čak 3120 eura

Gastro reportaža iz primorsko - goranske županije
1/10

Komentara 1

O2
Ožujak.2023
14:12 04.03.2024.

U Hrvatskoj su restorani s M. Zvjezdicom uvijek jako skupi, pa u takvima nikad ne jedemo. U Italiji skoro uvijek idemo, jer su uglavnom puno povoljniji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije