Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIRE SE GRADOM

Popularni europski grad ima najezdu krvopija, ljudi su u strahu: 'Nitko nije siguran'

Foto: reuters
1/3
02.10.2023.
u 17:30

Zbog najezde stjenica ministar prometa Clément Beaune objavio je kako će idućeg tjedna sazvati sastanak s prijevoznicima javnog prijevoza kako bi se uvele mjere koje bi riješile taj problem i ''umiriti i zaštititi putnike'',

Paris, glavni grad Francuske, već je neko vrijeme na udaru ogromnih količina stjenica u javnim gradskim prijevozima, što je izazvalo i velike rasprave među političarima uslijed predstojećih Olimpijskih igara. Putnici su objavili snimke koje navodno prikazuju pariški metro koji je prepun ovih krvopija, a brojni se sada i boje sjediti te radije stoje za vrijeme vožnje.

Zbog najezde stjenica ministar prometa Clément Beaune objavio je kako će idućeg tjedna sazvati sastanak s prijevoznicima javnog prijevoza kako bi se uvele mjere koje bi riješile taj problem i ''umiriti i zaštititi putnike'', prenosi The Guardian. 

- Nitko nije siguran. Možete ih dobiti bilo gdje i vratiti ih kući, a već će biti prekasno dok shvatite da ih imate u svom domu - komentirao je zamjenik gradonačelnika Pariza Emmanuel Grégoire. Osim toga, spomenuo je i kako privatne tvrtke posljednjih tjedana imaju povećan broj upita građana koji traže pomoć u rješavanju stjenica u svojim domovima. 

POVEZANI ČLANCI:

- Kad je netko suočen s tim, to je pakao - komentirao je zamjenik gradonačelnika te kazao kako je situacija još gora za kućanstva s niskim prihodima koja si ne mogu priuštiti fumigaciju. 

Inače, stjenice su posljednjih desetljeća sve više prisutne u kućanstvima, a veliki problem je i što su postale otpornije na kemijske tretmane. Mogu biti prisutni u madracima, ali i u osjeći i prtljazi iz kojih izlaze kako bi se hranili ljudskom krvlju.  

>> VIDEO Povlače se lakovi za nokte, šljokice, sjajila: Trgovci pripremaju velike rasprodaje

Ključne riječi

Komentara 3

XA
xaron
23:01 02.10.2023.

Stjenice su simbol Trečeg svijeta, tako da po tome i Pariz tamo pripada.

NE
Nemanadimak
18:00 02.10.2023.

Uh to bas nije dobra vijest. Ako je to tako eto njih i kod nas uskoro. Te stjenice su neunistive i u Americi su takodje veliki problem. Ima ih po hotelima i najbolje je prtljagu kada dodjete kuci ostaviti u autu na suncu par dana kako bi uginule jer one ne mogu malo vece temperature.

LO
Loro1
19:43 02.10.2023.

DDT je rješenje. Ovi zdravi insekticidi škode ljudima, a na njihov spomen insekti krepavaju od smijeha🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije