Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prohodna cesta

Popravljen most na cesti Sisak – Popovača uništen u poplavama

most
Nikola Ćutuk/Pixsell
20.10.2010.
u 14:37

– Ovo je građevinskim rječnikom bio mali zahvat, ali veliki u smislu rokova i važnosti koju je most imao jer povezuje Sisak s autocestom i moslavačkim dijelom županije.

Bujica vode ispuštena iz Save u Lonjsko polje 25. rujna srušila je most na državnoj cesti Sisak – Popovača, a sada je cesta ponovno puštena u promet što su jedva dočekali brojni vozači koji svakodnevno tom cestom idu na posao.

Radnici poduzeća Viadukt d.d. uklonili su u roku od 20 dana stari urušeni most i sagradili novi dug dvadesetak metara, a uklanjanje starog i gradnja novog mosta stoje 1,7 milijuna kuna bez PDV-a.

– Ovo je građevinskim rječnikom bio mali zahvat, ali u smislu rokova i važnosti koju je most imao, jer povezuje Sisak s autocestom i moslavačkim dijelom županije, njegova je gradnja bila od izuzetne važnosti za građane i privredu. Radili smo na državni praznik i vikendom i sagradili novi most koji je trajno rješenje. Dnevno ovom cestom prođe 400 cisterni pa smo pregledali i ostale objekte te most na Lonji i oni, prema našim pokazateljima, nisu ugroženi, ali ćemo ih i dalje pratiti i u našem su planu sanacije – kazao je Tomo Vidović, direktor sektora za održavanje državnih cesta u Hrvatskim cestama. Zahvalio je građanima na strpljenju, a izvođaču na brzom i kvalitetnom poslu.

Novi most ima tri puta veći raspon nego stari koji se urušio pa se povećava protok vode što će biti važno bude li opet poplava. Uz sanaciju preostalih mostova na cesti, razmišlja se  o gradnji još jednoga ovakva mosta kao alternative u sličnim situacijama. Rukovoditelj gradilišta Stjepan Petljak naglasio je kako im je posao
otežala voda koja je bila duboka i do tri metra te uklanjanje ostataka srušenog mosta.

– Stari je most bio sagrađen loše, bez dovoljno armature i na slabim temeljima, rekao je Petljak. Vozači su već u podne strpljivo čekali na prelazak novoga mosta u Brezovici.

– Kako i ne bih kad mi vožnja preko Ivanića i Posavine dnevno oduzima skoro dva sata više nego mi je potrebno ovom cestom, rekao je jedan Kutinčanin koji je među prvima isprobao novosagrađeni most.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
Kajgod
21:57 20.10.2010.

E hebiga moslavci... propustili smo priliku \"odcijepiti\" se od ostatka županije.... :-D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije