Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klimatske promjene
Povratak na članak

Poplave prijete gotovo četvrtini svjetskog stanovništva - studija

Prema studiji, sveukupno gotovo 90 posto onih koji su izloženi poplavama živi u zemljama nižeg ili srednjeg dohotka.

Komentari 3

Avatar nekakav
nekakav
14:52 29.06.2022.

talijanske rijeke pričaju sasvim drugu priču. poplave? krivac je čovjek, koji je prirodna korita pretvorio u kanale, kojima vode brzo otječe. nema više usporene akumulacije po livadama i poljima, pa polakog otpuštanja vode, ocjeđivanja. sad gledamo da voda čim prije od nas ode, da je nama 'suho'. tolka asfaltirana dvorišta, krovovi, ceste, nogostupi, parkirališta. umjesto da zemlja to upija, mi to koncentrirano šaljemo u one iste nekadašnje potoke. i još se čudimo?! budimo sretno što je još na alpama nešto ledenjaka, kad njih ne bude, budemo mi ljeti ko danas talijani skapavali od žeđi. za 50 godina. neće dravom ni dunavom, savom, teći tolko vode. poplave su nam najmanja briga, njih se da riješiti. ali manjak vode baš i ne.

VL
NE
nepokolebljiv
14:09 29.06.2022.

Povisen vodostaj predstavlja problem samo onima koji su nesposobni zivjeti i brinuti se o sebi! Nizozemska je vecinom ispod razine oceana i to ih puno ne brine. Singapur tone u mulj i to ih ne brine kao ni uspjesne stanovnike New Orleansa ali navodni porast vodostaja brine one koji si niti straznjicu nemogu sami obrisati. Stanovnistvo Bangladesa (i slicno) se jos nije naucilo zivjeti sa redovitim sezonskim poplavama pa ih usporedite s Egipcanima koji zive u gotovo identicnim uvjetima redovite sezonske poplave Nila i to smatraju bozjim blagoslovom od koga zive! Kako darvinizam po kazuje one koji su za prezivjeti od drugih kojima je buducnost uz dinosauruse!

VL
WT
WTF!
14:57 29.06.2022.

Koje klimatske promjene? Od majke prirode ili inicirane tehnologijom?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.