Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uništen mu tepison

Poplava u gradonačelnikovu podrumu ‘oprala’ 40.000 kuna

duspara
17.07.2010.
u 11:23

Procjena je preuveličana i nije veća od nekoliko tisuća kuna, kaže gradonačelnik Mirko Duspara, čiji je odštetni zahtjev među najvećima u gradu

Poplave nisu zaobišle ni dom gradonačelnika Broda.

Po cjeniku županije

Od sedamdesetak milijuna kuna štete u Brodsko-posavskoj županiji, 40.000 kuna odnosi se na dom Mirka Duspare, a više od polovice tog iznosa na tepison u njegovu podrumu. Predsjednik županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Darko Grivičić kaže kako se više od polovice prijavljene štete, čak 47 milijuna kuna, odnosi na Brod, a Dusparin odštetni zahtjev je među deset najvećih.

– Ispada da su štete na području grada Broda veće od svih šteta na poljoprivrednim i građevinskim objektima u cijeloj županiji! Među tih deset bila je i prijava štete od poplave na obiteljskoj kući gradonačelnika Duspare, u kojoj stoji da mu je poplava nanijela štetu od oko 40.000 kuna. To me je jako zasmetalo i zbog toga ga može biti sram, pogotovo jer je prijavu vlastoručno potpisao – kaže Grivičić.

U gradskom povjerenstvu za procjenu šteta odgovaraju da su štetu na Dusparinoj i drugim oštećenim kućama izračunali slijedom cjenika dobivenog iz Županije. Gradonačelnik Broda, pak, kaže kako nije znao na koliko je procijenjena šteta i da je iznos preuveličan.

– Cjenik za izračun šteta dalo je županijsko provjerenstvo i ovo mi je prvi glas kolika je šteta. Mislim da šteta nije veća od nekoliko tisuća kuna, a druga je stvar koliko će mi od procijenjene štete biti priznato – kaže M. Duspara, dodajući kako je u pozadini politički obračun.

“Za sve me razapinju!”

– Da je poplava u kući bila imam svjedoke, a prijavu sam potpisao prije izračuna. Grivičić je đubre pokvareno i svaka mu čast. Neka iziđe na vidjelo sa svim štetama, a ne da meni rade ovakve stvari. Ovo mi je druga poplava na kući u pet godina. Očito u ovom gradu ne smijem ništa i za sve me razapinju – kaže prvi čovjek Broda.

Darko Grivičić uzvraća da krivnja u vezi s izračunom nije na županijskom povjerenstvu jer je, kaže, izračun izradilo gradsko povjerenstvo i Duspara kod njih treba tražiti razlog spornoj procjeni štete od čak 40.000 kuna.

Komentara 7

VI
vina
19:27 18.07.2010.

Lopovska malverzacija,kod njega kisa nije ni padala.

BR
brkica2
23:24 18.07.2010.

E, moj Grivčiću, pokrij se po ušima, kako naš narod kaže. Svi te u Oriovcu jako dobro znaju, a i tvoga tajka.

DU
Deleted user
12:54 17.07.2010.

\"Da je poplava u kući bila imam svjedoke, a prijavu sam potpisao prije izračuna\" zato i jesmo gdje jesmo gradonačelniče potpisao a nije vidio da je papir prazan tako potpisuješ i ostale službene dokumente a sve je to već viđeno,nisii ti kriv što te majka priroda preodredila za lopova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije