Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Monsanto
Povratak na članak

Poplava kao izlika za GMO?

Monsanto je, podsjetimo, objavio kako će poplavljenima donirati oko 400 tisuća eura vrijedno sjeme kukuruza, rajčice, kupusa i krastavaca

Komentari 13

JO
josipnov
19:08 22.06.2014.

Treba nam hitno referendum za zabranu uvoza, prodaje, proizvodnje, sadnje, transporta bilo kakvih GMO proizvoda u Hrvatskoj!

VL
KO
komentant
19:01 22.06.2014.

Ako je on(Monsanto) Siguran u svoje Časne a ne prevarantske namjere, neka 400000 Eura uplati na žiro račun za postradale u poplavama a oni će sami znati kupiti sjeme koje im treba, i svi će biti sretni. Monsanto će imati Svoje sjeme koje po njemu vrijedi 400 tisuća E i neka ga posadi u svom dvorištu, uzgoji i nahrani sebe i svoju obitelj te svoje uzvanike. Jednostavnije je i jeftinije Dostaviti novac nego tu gomilu sjemena.

VL
PI
pistaljka
19:11 22.06.2014.

Oni koji žele u raj, ne trebaju nikakvu pomoć od đavla. Gdje god Monsanto u svijetu stigne, sije samo jedno sjeme - smrt. Vlasnici Monsanta NE JEDU svoje proizvedeno sjeme, nego ono koje je Tvorac od pamtivjeka dao čovjeku.

VL
Avatar tajar
tajar
19:17 22.06.2014.

Monsanto je sinonim za GMO!

VL
Avatar fijolica
fijolica
18:50 22.06.2014.

I da vjerujemo Monsantu da nije GMO?

VL
DU
Deleted user
18:58 22.06.2014.

Gospodine Milanoviću, odmah pozvati Jakovinu da se javno očituje. Ako je GMO neka kaže da je GMO, ako nije neka kaže da nije ... Nakon Linića vam ovakav kretenluk definitivno ne treba od strane nesposobnih ministara.

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
23:28 22.06.2014.

Codex Alimentarius predstavlja interese ogromnih korporacija, poput Monsanto. Codex Alimentrius nije zdravstvena komisija, nego komisija za trgovinu. Prioritet Codexa je ostvarenje interesa multimilijunskih tvrtki za proizvodnju hrane i lijekova, a ne dobrobit i zdravlje potrošača. Food safety officials from Albania,, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Montenegro, Romania, Serbia, and the former Yugoslav Republic of Macedonia will be trained by WHO and FAO experts to stimulate a more effective participation in the Codex process by Balkan countries, who joined the Codex in recent years. The course will provide an in-depth knowledge of Codex and of how countries participate and can influence its work. - - - Monsanto - - - Među dokumentima u posjedu Wikileaksa nalazi se i zahtijev Monsanta upućen vladi SAD-a da izvrši snažan pritisak na zakonodavstvo Europske unije kako bi se uvela genetički modificirana hrana

VL
Avatar commentator
commentator
21:20 22.06.2014.

Polako čovjek stjeće dojam da ima nešto istine u onome što neki uporno tvrde, kako se odnekud počelo namjenski okolo po svijetu modificirati vrijeme, tako da negdje nastaju poplave, negdje suše, a bit će da i potresi također.

VL
Avatar BluePanda
BluePanda
23:59 22.06.2014.

Kraj sveg ovog bolje da ne kažem čega još nam samo Monsanto treba.

VL
DU
Deleted user
01:08 23.06.2014.

Prije par dana objavljen je clancic velicine postanske marke (neprimjecen u opcoj nogometnoj euforiji), koji kaze da je EK odluku o dozvoli uvoza i koristenja GMO proizvoda prepustila svakoj clanici EU ponaosob. Problem je sto su stanovito vrijeme prije togaa dogovorili u nekakvom sporazumu o liberalizaciji trgovine sa SAD, da multinacionalne korporacije mogu tuziti drzave koje im onemogucavaju ili otezavaju poslovanje. Konkretna posljedica gornje odluke EK znaci da ako npr. Hrvatska ili bilo koja clanica EU zabrani uporabu Monsantovog GMO sjemena, taj Monsanto moze ih tuziti, traziti ogromnu odstetu. Zbog te odluke EK, tako tuzene clanice nece moci uzivati zastitu institucija EU, vec su prepustene same sebi. Poznavajuci ogromnu moc (financijsku i politicku) Monsanta i ostalih multinacionalnih grabezljivaca, jasan je ishod kod siromasnijih i slabijih clanica EU, medu njima, naravno, i Hrvatske. ________Toliko o ljepotama clanstva u velikoj europskoj obitelji!

VL
VE
Vercingetorix
14:48 23.06.2014.

Sjeme uništenja

VL
Avatar airbizz
airbizz
21:48 23.06.2014.

monsanto donira otrov u vrijednosti 400 tisuća eura.da monsanto valja ne bi amerikanci donjeli "zakon o zaštiti monsanta".

VL
Avatar fjućer
fjućer
19:33 22.06.2014.

ma ko hebe GMO bitno je da godina bude rodna

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.