Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao bez veze

Poplava glasnogovornika! Šefica Vukelićeva kabineta u Inkasatoru

'karlovac politika, daliborka jurkovic i damir jelic,080509 photo: kristina stedul fabac/vecernji list'
'kristina stedul fabac'
18.01.2011.
u 11:08

Damir Jelić najavljuje da će glasnogovornike uskoro dobiti i ostala gradska poduzeća

Zapošljavanje glasnogovornika očito je put kojim valja ići u gradskim tvrtkama – komentirao je gradonačelnik Karlovac Damir Jelić zapošljavanje Daliborke Jurković na mjesto glasnogovornice gradske tvrtke Inkasator.

Jelićeva preporuka

Kaže da je preporučio gradskim tvrtkama da, kada zapošljavaju nekoga za odnose s javnošću, to ne rade na teret tvrtke.

– Dobar je primjer Zelenilo, koje je za te poslove imenovalo dotadašnjeg djelatnika. Koliko znam, u Inkasatoru je nedavno šestero djelatnika otišlo u mirovinu pa niti ovo zapošljavanje neće opteretiti poslovanje tvrtke – komentirao je Jelić, koji tvrdi da je prvi element kod zapošljavanja u gradskim tvrtkama, pa i u ovom slučaju, stručnost. Vjeruje da će D. Jurković znati raditi taj posao. D. Jurković pokušali smo dobiti za komentar, ali tijekom dana nije se javljala na telefon. Stoga je ostalo nejasno je li riječ o uhljebljivanju ili stvarnim potrebama tvrtke.

– Sve se odlično "poklopilo", već smo neko vrijeme tragali za glasnogovornikom, a Daliborka Jurković već duže razmišlja o novom poslu jer zbog obitelji ne želi više svakodnevno putovati na radno mjesto u Zagreb. Zadovoljni smo što je postala naša glasnogovornica – objasnio je Vlatko Ivka zbog čega su postali "bogatiji" za novo radno mjesto.

 Iskustvo u tom poslu

Ivka tvrdi kako je uvjeren da će D. Jurković dobro raditi svoj posao, jer je stručna, ima iskustva na poslovima odnosa s javnošću, ranije je bila novinarka, potom na sličnim poslovima kao djelatnica Ministarstva gospodarstva, a kasnije MORH-a. Novu su djelatnicu primili bez raspisivanja javnog natječaja, jer ga po Zakonu o radu, tvrdi direktor, nisu dužni raspisati. Kazao je i da nije riječ o političkom uhljebljivanju nekadašnje tajnice kabineta ministra Branka Vukelića koja je, nakon smjene šefa, očito bila primorana tražiti novo radno mjesto. Za njega je ona stručnjak koji će komunicirati sa 690 predstavnika stanara i s oko 35.000 korisnika. U Inkasatoru je lani zaposlen i Matija Perković, tada predsjednik Mladeži HDZ-a. U tvrtku je došao kao zamjena za djelatnicu na bolovanju.

'Čisto ludilo'

Josip Benčić, predsjednik karlovačkog SDP-a, zapošljavanje D. Jurković naziva čistim ludilom, političkim uhljebljivanjem po političkoj liniji.  

– Na taj način HDZ-ovci "pune" svoje gradske tvrtke. No, to je, izgleda, postala loša praksa upravo u Inkasatoru. Podsjećam na slučaj HDZ-ova gradskog vijećnika Matije Perkovića, koji je u istu tvrtku također primljen bez natječaja. Gdje je sada gradonačelnik Damir Jelić s duhovnom obnovom, etičkim kodeksom, produhovljenošću i moralnošću? Zapošljavanje Daliborke Jurković sve je samo ne transparentno! Na žalost, u gradskoj je politici riječ sram zaboravljena kategorija, zato očekujemo nova uhljebljenja – kazao je Josip Benčić. 

Komentara 3

OD
ODzizsKrajst
11:33 18.01.2011.

Bilo bi iskrenije da je u prvoj rečenici gradonačelnik rekao \"Zapošljavanje hadezeovaca očito je put kojim valja ići u gradskim tvrtkama\". Inače, Inkasatoru je glasnogovornik užasno potreban. Možda još nije bilo potrebnije stvari na svijetu.

PH
polj176@htnet-dsl
11:06 20.01.2011.

zaboravili ste i člana Daliborkine obitelji koja je uhljebljenja u Inkasatoru sa stručnom spremom veterinarski tehničar. Tko je sljedeći član obitelji?

MA
madas
18:15 22.01.2011.

Praksa se nastavlja, kako svih godina do sada, tako i dalje. Izmisljeni ljudi na izmisljenim radnim mjestima. Natjecaja nema a i kaj ce im? Gubitak vremena i novca. Znamo ko ce pobjediti zar ne? Ali fascinantno je to radno mjesto?...... Ostavka Jelicu.... sramoto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije