Naslovnica Vijesti Crna kronika

Popila deterdžent u kafiću i završila na infuziji s opeklinama želuca

Moja supruga je s djetetom i bakom sjela u Orient, popila par gutljaja i pozlilo joj je ... – kaže Ivin suprug.
19. kolovoza 2010. u 10:53 39 komentara 2202 prikaza
kafić orient
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Kada je Iva Nerina Šivak (39) posegnula za ljetnim osvježenjem - čašom mineralne vode koju joj je poslužila konobarica Maja Š. (21) u kafiću Orient Express u podne u srijedu u Teslinoj ulici u samom centru Zagreba, nije mogla ni zamisliti da je naizgled bezazlena tekućina u zelenoj bočici mineralne vode od 0.75 litara koju će za nekoliko trenutaka popiti zapravo otrov koji će ju umalo koštati života, odnosno tekućina za strojno pranje posuđa! Liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica gdje su joj liječnici ustanovili teške opekline probavnog trakta, jednjaka i želuca, a tamo se i jučer oporavljala.

Povraćala je

Toga dana išla je s bakom i kćeri kupovati knjige za školu, ispričao nam je njezin suprug. –Bilo je vruće, ožednjela je i poželjela popiti vode. Sjela se s djetetom i bakom u kafić, te naručila. Šankerica joj je donijela mineralnu u bočici, a kada ju je natočila u čašu, moja supruga je, ožednjela, na brzinu popila par gutljaja tekućine. Odmah je shvatila o čemu je riječ te je prestala piti- objasnio je suprug.

Ivi Nerini Šivak je pozlilo, te je počela povraćati. Pozvala je Hitnu pomoć koja je ubrzo došla po nju. U bolnici Sestara milosrdnica smještena je na Odjel hitne intenzivne njege.

– Iako joj život nije ugrožen, liječnici ne znaju što će biti. Jednjak i želudac su joj jako oštećeni. Jutros smo zvali bolnicu da pitamo kako je i stanje je bilo stabilno. Bila je pri svijesti.

Okupljalište jetsettera

Upravo idem u bolnicu u posjet. Dobila je infuziju, a ima i spojene tri cijevi kroz nosnice i usta sve do želuca, tako da ne može pričati iako joj glasnice nisu oštećene. Većinom komuniciramo SMS-om. Naša djeca, a imamo ih troje, dvije blizanke i sina, bila su jučer jako tužna i tražili su majku. Šokirani smo, a što se tužbe tiče, vidjeti ćemo što će policija reći. Moja supruga, inače slobodna umjetnica, sada ne može raditi i zarađivati. Urednica je časopisa “Kretanje” o suvremenom plesu, spisateljica je i izdaje knjige za djecu, a aktivna je i u udrugama za ženska prava. Sada je onemogućena u svojim aktivnostima i tako je ostala bez izvora prihoda - objasnio je suprug i dodao da su u kafiću bili korektni i priznali su svoju grešku.

Danas u Orient Expressu, inače vlasnika Stanislava Majolija, oca Ive Majoli, bivše tenisačice i poduzetnice, čija obitelj pored kafića ima i dva stana, nisu bili raspoloženi za davanje izjava. Rekli su da je kafić u najmu, da šefa nema i da se telefonski možemo čuti kasnije. Međutim, u toku dana se nitko nije javljao. Konobaričino ponašanje je bilo, doznajemo, izuzetno korektno, bila je u šoku, odgovorno odmah priznala svoju pogrešku, te je sama odnijela kobnu bočicu u bolnicu na analizu. Inače, kafić Orient Express poznat je kao okupljalište hrvatskih “jetsettera”.

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

 • -obrisani-:

  Nesuvislo. Ja sam jednom prilikom potegnula kloridnu kiselinu iz boce mineralne vode (u koju sam je par dana ranije neinteligentno pretočila). Razliku osjetiš trenutno, jednako kao i razliku min. voda - deterdžent. I staneš ! Na stranu glupost konobarice, al ... prikaži još! al ova novinarska priča ne drži vodu.

 • Avatar lola lola
  lola lola:

  Sta_reci, popij pa se javi. Pa da vidimo koliko je ugodno.

 • Deleted user:

  Zato se takve tekućine ne smiju pretakati to i piše na nekim pakiranjima sličnih proizvoda. Ali ljudi to ne čitaju i onda se dogodi baš slična situacija.