Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjetnik Lovrić Merzel:

'Ponuđena su mi članstva u Nadzornim odborima, zauzvrat sam trebao podržati SDP-ovu većinu'

Marina Lovrić Merzel
Foto: Robert Anić/PIXSELL
14.09.2015.
u 15:02

Ukupna šteta za županiju, računajući doprinose i poreze, veća je od šest milijuna kuna

Nakon lokalnih izbora 2009. godine bivša županica Marina Lovrić Merzel nije imala većinu u Skupštini, nego ju je uspio formirati HDZ. Preko posrednika uspjela je pronaći dva nezadovoljna vijećnika iz HSU-a, Vladimira Grgurića i Josipa Prajnera. HSU je tada na izborima nastupio u koaliciji s HDZ-om, a županica je ovu dvojicu nagovorila da na sjednici Skupštine podrže SDP-ove prijedloge i smijene HDZ-ova predsjednika Skupštine.

 – Županica mi je ponudila mjesto u Savjetu županice, te mi je ponuđeno članstvo u dva nadzorna odbora u trgovačkim društvima u pretežitom vlasništvu Sisačko-moslavačke županije, sve s naknadom. Zauzvrat sam trebao podržati SDP-ovu većinu – rekao je na ispitivanju u USKOK-u jedan od te dvojice vijećnika, Vladimir Gregurić, dodavši kako je to iznosilo oko 8.000 kuna neto mjesečno od naknada.

Sjednica Skupštine na kojoj je, zahvaljujući i Gregurićevu glasu, smijenjen HDZ-ov predsjednik i imenovan HSP-ov (u koaliciji sa SDP-om) održana je 24. srpnja, a 31. srpnja donesena je odluka kojom su Prajner i Gregurić postali savjetnici županice. Navode o tom događaju morat će Gregurić, kao svjedok, ponoviti i na suđenju koje je danas (ponedjeljak) počelo u Sisku, a tiče se tužbe kojom 12 bivših savjetnika traže po 40.000 kuna neisplaćenih naknada, a županija u protutužbi od 21 savjetnika traži povrat svih dobivenih naknada u iznosu od oko 4 milijuna kuna, ne računajući kamate.

Ukupna šteta za županiju, računajući doprinose i poreze, veća je od šest milijuna kuna. Članstvo Vladimira Gregurića i Josipa Prajnera u Savjetima isteklo je u lipnju 2013., kada je i prestao njihov vijećnički mandat, a savjetnici su postali neki drugi, aktualni, vijećnici iz vladajuće koalicije.

 – Riječ je o nezakonitim naknadama koje su isplaćivane bez ikakvog rada, samo kako bi se njima osigurala većina u Skupštini. Ako je taj način dozvoljen i zakonit, onda bi svaki čelnik nekog grada ili županije tako mogao osigurati većinu u Skupštini ili Vijeću. On ima blagajnu i može dijeliti koliko hoće vijećnicima za njihove ruke u predstavničkom tijelu – rekao je odvjetnik Antonio Kaleb, koji zastupa Sisačko-moslavačku županiju.

Na sljedećem ročištu, u veljači sljedeće godine, svjedočit će i bivša županica Marina Lovrić Merzel, ali i djelatnici Županije Jasmina Jovev i Vesna Krnjaić koji su u iskazu USKOK-u rekli da su svi izvještaji o radu Savjeta i savjetnika rađeni retroaktivno i bez ikakva temelja, dok je popise savjetnika koji trebaju biti imenovani donosila županica. U daljnjem procesu kao svjedok predložen je i Zlatko Medved koji je svjedočio USKOK-u kako je prilikom dogovora županice Marine Lovrić Merzel s HSP-om o "programskoj suradnji" bivša županica toj stranci ponudila dva mjesta savjetnika, što su oni prihvatili.

>> Pintarić dao dva milijuna kuna za savjetnike

Komentara 24

Avatar Oluja 2015
Oluja 2015
16:51 14.09.2015.

Kako se brzo slože partizani , četnici i Hsp kada je novac glavni motiv njihove koalicije ! Da je to barem sav kriminal u Sisačko -moslavčkoj županiji što su napravili Marina i njezini savjetnici , ima toga puno više , nije samo Marina .L.M. papala naše kune , papali su tu svi iz sdp kokošinjca , svi ministri kumovi i ministri sdpeja koji nisu bili Marinini kumovi ! Obadva biša lijeva predsjednika Mesić i Josipović su bili stalni Marinini gosti na balovima i dernecima po šumama i gorama oko Siska .Premijer sdpeja Milanović je bio stalni gost na tim sdp balovima i dernecima , nije samo Lovrićka kriva !

KU
Kuburamile
16:53 14.09.2015.

Crvena barunica htjela rušiti Ymuljsnovica, ovaj sZnyo i odmah crvenu smjestio u pritvor. Možeš krasti ali moraš biti uz Muljsnovica i nista ti se nece dogoditi.

KU
Kuburamile
16:51 14.09.2015.

Tako radi Partija od Hrvata krade i ukradeno dijeli sebi za opstanak na blasti, tako danas radi i Muljanovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije