Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO JUGO

Ponovno potopljene rive, udari vjetra na Jadranu i do 130 km/h

Jak vjetar i obilna kiša i dalje vladaju Pulom i okolicom
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/8
08.12.2020.
u 17:50

Zbog visoke vode zatvoren je i promet Antenalom

Jako jugo s olujnim udarima opet stvara probleme na Jadranu. Duž istočne obale Istre more mjestimice prelijeva rive, a u Labinu je zabilježen udar od čak 131 km/h. Slično je i u Dalmaciji. Prema podacima DHMZ-a, do 14 sati u Splitu (Marjan) su zabilježeni udari vjetra do 79 km/h, Rabu 97 km/h, a na Palagruži 104 km/h, a poplavljene su i rive na širem splitskom području, u Trogiru, Šibeniku...

Zbog visoke vode zatvoren je i promet Antenalom, a jaka plima prisutna diljem Istre i Kvarnera. More prelijeva u Rovinju, Puli, a i dio grada Cresa je poplavljen, javlja Istramet.

Dalmacija danas piše da je današenje dizanje razine mora malo manje izraženo nego u nedjelju, no i dalje je bilo poplavljenih riva.

Za razliku od prethodnih nekoliko dana, danas do 14 sati nije bilo obilnije kiše. Po 10 litara palo je u Vrgorcu i Rivanju, a 6 litara po kvadratnom metru palo je u Rogoznici, Glavini Donjoj kod Imotskog, Ljubitovici i Muću.

VIDEO Jugo u Kaštelima

Šibenski javlja da je more nekim stanovnicima stiglo do kućnih pragova, a nekima i preko. 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
17:54 08.12.2020.

opet jugo divlja na obali, toplo je 15 .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije