Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Draženu Kelemincu ograničeno kretanje

'Ponosan sam što ne smijem blizu prostorija SNV-a i HDZ-a'

Dražen Keleminec
Hrvoje Jelavić/Pixsell
20.12.2016.
u 07:00

Na Prekršajnom sudu u Koprivnici mora se sutra pojaviti zbog vrijeđanja bivšeg intendanta riječkog HNK Olivera Frljića

Nakon privođenja u subotu zbog toga što je na središnjem zagrebačkom trgu izvikivao “za dom spremni”, predsjednik Autohtone – Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec jučer je pušten na slobodu. Do pravomoćnog okončanja postupka odlukom Prekršajnog suda u Zagrebu Keleminec ne smije prići na bliže od sto metara prostorijama Srpskog narodnog vijeća u Gajevoj ulici, Hrvatske demokratske zajednice na Trgu žrtava fašizma i Socijaldemokratske partije na Iblerovu trgu. Na tu se zabranu Keleminec neće žaliti:

– Zašto bih se žalio kad sam ponosan što su mi zabranili da im se približavam – kaže predsjednik A-HSP-a. Kelemincu ovo nije prva zabrana približavanja nekoj lokaciji. Do 17. siječnja sljedeće godine ne smije ići u Srb u kojem je ljetos ispred spomenika bio montirao šator uoči obilježavanja 75. obljetnice ustanka.

Zagrebačka policija lani je bila tražila da se Kelemincu zabrani dolazak i na Trg bana Jelačića te na Šestinski trg, zbog njegove najave da će na središnjem zagrebačkom trgu postrojiti stranačku vojsku. Zbog remećenja javnog reda i mira Keleminec je u više navrata privođen i suđen. Na optuženičku klupu Prekršajnog suda u Koprivnici ići će i sutra.

S pripadnicima navijačke skupine Armada jedan je od jedanaestero optuženih koji su lani na obljetnicu Oluje u Rijeci pokušali na silu ući u HNK, vrijeđajući tadašnjeg intendanta Olivera Frljića, gradonačelnika Vojka Obersnela i druge uzvanike.

– Nisam bio s Armadom. Pa i meni su razbili megafon. Taj je postupak montiran – tvrdi Keleminec.  

>>Pernar snimljen na prosvjedu radikalne desnice. AntiFa front: 'Novi balkanski mesija na ustaškom derneku'

Komentara 3

DE
demokršćanin
12:58 20.12.2016.

Nije jasno da li se nesmije približiti hodajući ili na neki drugačiji mogući način.Naime mogao bi doletjeti zrakom.

Avatar mama mia
mama mia
16:28 20.12.2016.

Koga si se onda vraga tamo približava kad si sad ponosan što se tamo ne možeš više približavat

Avatar petruserectus
petruserectus
10:09 20.12.2016.

Za vrijeme druga Tita ovakvi ne bi vidjeli svjetlo dana. Vidjeli bi samo zidove ćelije. Jadni smo mi kad ovakvi dolaze u centar pozornosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije