Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE U ZAGREBU

Ponjević oslobođen optužbi da je oklevetao Ranka Ostojića

Ranko Ostojić, Odbor za sigurnost
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.11.2016.
u 14:22

Sudac je kazao kako Ponjevićeva namjera nije bila naštetiti časti i ugledu Ranka Ostojića

Enimark Ponjević, direktor i savjetnik zaštitarske tvrtke General Security čije je usluge koristio Most, danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu oslobođen optužbi da je oklevetao bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. Ostojić je Ponjevića tužio za klevetu zato što ga je Ponjević optužio da je odgovoran za praćenje i prisluškivanje Bože Petrova.  

- Moji upiti i komentari se nisu odnosili na Ostojića osobno, nego na instituciju MUP-a kojoj je on tada bio na čelu - kazao je između ostalog Ponjević u iznošenju svoje obrana koja je potrajala čak dva i pol sata.  

U obrazloženju presude sudac Vjeran Blažeković kazao je kako sud smatra da Ponjević nije želio naškoditi časti i ugledu Ranka Ostojića jer je i sam imao razloga vjerovati u istinitost tvrdnji vezanih uz praćenje Petrova koje je javno iznosio. Sud je također prihvatio tvrdnje MUP-a da nije učinjena nikakva zlouporaba sustava na štetu Bože Petrova, ali da je Ponjević bio upoznat s navodima anonimne predstavke o praćenju čelnika Mosta koja je krajem prošle godine dostavljena saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te da je u svojim javnim istupima samo tražio da se ti isti navodi provjere.

>> Bivši policijski ravnatelj i načelnici: Ostojić nije naložio prisluškivanje i praćenje Petrova

>> Grmoja se nije pojavio na ročištu. Bijelić: Ostojić nije dao nalog za nadzor

Komentara 4

MI
Mimizo
14:53 16.11.2016.

ostoja je ili u saboru ili na sudu zavadio se sa svima

DU
Deleted user
16:48 16.11.2016.

Tko je platio troškove suđenja?

PI
pinkec
03:04 17.11.2016.

Je li otkriven pocinitelj svastike na Poljudu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije