Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jelićev potez

Ponižavajući potez gradonačelnik Karlovca osjetit će na vlastitoj koži

'21.09.2011. Karlovac - U sklopu Medjunarodnog dana volontera gradonacelnik Karlovca Damir Jelic sa suradnicima je posjetio djecji vrtic Gaza gdje je pomogao u betoniranju prilazne rampe. Photo: Krist
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
19.05.2012.
u 11:10

Trebao je biti na sjednici, to je poštivanje inistitucije Gradskog vijeća. Mogao se organizirati da obavi i to i obveze u stranci

Grad i građani moraju biti iznad svega. Moraš ih poštivati ukoliko obavljaš dužnost gradonačelnika – poručio je nekadašnji prvi čovjek Karlovca Božo Joha. Tako razmišljaju i ostali bivši gradski dužnosnici koji su također oštro osudili posljednji potez aktualnog gradonačelnika.

Ne stišavaju se reakcije na ponašanje Damira Jelića koji je otišao sa sjednice Gradskog vijeća da bi mogao biti na predizbornim skupovima kandidata za predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

To su osudili i oporba i građani. Posebno što su se na sjednici donosile točke o grijanju i financijskom planu Karlovca. Mnogi smatraju da je građanima doslovno okrenuo leđa jer je još jednom pokazao da mu je HDZ iznad svih.

 Nema toga u Hrvatskoj

 – To je nerazumljivo, neobjašnjivo, pa i ponižavajuće, iako je riječ o mom stranačkom prijatelju. Kao bivši gradonačelnik i ministar mogu reći da je to presedan. Ne znam za niti jedan takav slučaj u Hrvatskoj. Prvi čovjek grada mora biti prisutan kada se raspravlja o proračunu. Mogao se organizirati tako da odradi oboje, i sjednicu vijeća i stranačke obveze. Osim građana, treba poštivati i instituciju Gradskog vijeća.

Žalosti me takav Jelićev potez, a građani će svoj sud dati na izborima – smatra Vukelić čiju je ideju o razdvajanju dužnosti gradonačelnika i čelnika GO HDZ-a Jelić oštro kritizirao. Međutim, posljednji slučaj pokazao je da se dvije tako važne funkcije ne mogu ili ne žele jednako kvalitetno odrađivati. Ponašanje aktualnog karlovačkog gradonačelnika neprimjerenim smatra i Mijo Laić, nekadašnji predsjednik Izvršnog vijeća.

 – I sada sam prijateljski raspoložen prema Damiru Jeliću. Međutim, ne vjerujem da indolentnost, koju je pokazao neće osjetiti na vlastitoj koži. To je loš primjer – kritičan je Laić. Kao čovjeku, koji je Grad vodio za Domovinskog rata, nerazumljivo je da gradonačelnik tako nonšalatno pristupa problemu grijanja.

 Briga za sve u gradu

 – Toplana ima osamdesetak milijuna kuna gubitka, koji će ostati neplaćeni. Karlovčani se neće moći grijati, a to im nije bilo uskraćeno niti u ratu 1991. godine. Oko Božića i Nove godine nestalo je mazuta i kao predsjednik Izvršnog vijeća tražio sam da nam se osigura iz državnih rezervi.

Računao sam da će mnogi napustiti grad ukoliko prestanemo s grijanjem. I za najžeščih napada popravljale su se cijevi i činilo sve da budu zadovoljni osnovni uvjeti, koliko je to u ratnim okolnostima bilo moguće. Bio sam odgovoran za Karlovčane, ali i sve koji su s vrećicama došli u grad – podsjeća Laić.

Ključne riječi

Komentara 3

JV
j.vojvoda
13:06 19.05.2012.

Prema navodima Ivone Skalamera, stanovnici Karlovca ce se smrznuti i prestati zivjeti jer gradonacelnik nije dosao na sjednicu Gradskog vijeca. Ivone, mozes li napisati nesto glupljeg ili ti je ovo biser glupoati.

ZE
zelenoprase
13:20 19.05.2012.

svima u ka je odavno jasno da jelić nije kapacitet za gradonačelnika,a to je dokazao nebojeno puta.no najljigavije je da tog jelića na gradskom vijeću brani matija perković,osoba koja već godinu dana ni kavu ne može popiti a da se ne obruši na jelića.i sad kad je jelić pomeo matijinog tutora vukelića ,gle čuda ovaj ga brani.glup i gluplji !

JA
jamadolac
19:39 20.05.2012.

Ma on se otišao pohvaliti sa željezničkim stajalištem a to je jako bitno za naš grad .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije