Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GREŠKA U SUSTAVU

Poništeni ovogodišnji rezultati lutrije za američke zelene karte

zastava
afp
13.05.2011.
u 19:09

Razočarano će biti tih 90 tisuća odabranih koji su već obaviješteni da su ušli u uži izbor, no State Department je objavio da prijave za lutriju neće biti poništene nego će se novi odabir napraviti sredinom srpnja

Računalna pogreška u sustavu State Departmenta kriva je za  poništavanje ovogodišnje lutrije za zelene karte, odnosno za dobivanje statusa legalnog imigranta.  Administracija američkog predsjednika Baracka Obama objavila je da nitko od 90 tisuća onih koji su se prijavili za lutriju i ušli u uži izbor, neće dobiti vizu zato što  je računalni sustav nasumce odabrao tih 90 tisuća, ali samo među onima koji su se  prijavili u prva tri dana.

Kako je natječaj trajao mjesec dana, administracija smatra da su oni koji su se kasnije prijavljivali nepravedno oštećeni i da se odabir kakav je napravljen ove godine kosi sa zakonom.

Razočarano će biti tih 90 tisuća odabranih koji su već obaviješteni da su ušli u uži izbor, no State Department je objavio da prijave za lutriju, ukupno njih 15 milijuna, neće biti poništene nego se ne nakon ispravljanja pogreške u računalnom programu novi odabir napraviti sredinom srpnja. Za ovaj krug lutrije novih prijava neće biti.

Lutrija za zelene karte provodi se uspješno već petnaest godina i do sada nije bilo ovakvih problema. Svake godine 50 tisuća imigranata, koji na drugi način ne bi mogli ući u SAD, dobiva zelenu kartu i pravo na boravak i rad u toj zemlji.

Ključne riječi

Komentara 20

OB
-obrisani-
12:54 14.05.2011.

Druga star citaju moje mejlove pa znaju sta mislim o njima.

OB
-obrisani-
12:53 14.05.2011.

Dobio sam i ja poziv na ucetvijem u toj luriji. Mene apsoputno ne pogadja ta njihova lutrija. Nisam kriminalac pa Amerika nije obecana zemlja za mene.

MA
MagicSerb
00:22 14.05.2011.

Ja sam jedan od tih 90.000 nesrećnika. Moje je broj tzv case number svega 1xxx ali kao što ste videli, dobio sam kitu od Obame umesto Green Carda. No, nisam razočaran jer sam sam sebi obećao da je to poslednji put da igram tu njihovu lutriju. A kad sam saznao da mi za lekarski, vizu i avio kart + nešto za ponedti treba cca nekoliko hiljada eura, za te novce mogu rešiti drugi tip vize. Međutim, to nije glavni razlog. Zašto? Zato što sam bio u Australiji i spletom nesrećnih okolnosti je morao napustiti nezavršena posla tako da sad moram pošto poto tam\' da se vratim. Ko je u Australiji nekad bio, posebno u tropskom QLD, znaće o čemu pričam. Osim toga, rasno je neuporedivo ujednačenija od Amerike, a s Evropom mnogo tešnje povezana. Australijo, volim te i vratiću ti se čim pre....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije