Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do pokretanja novog

Poništena odluka: Grčki javni servis ponovno u pogonu

ert,grčka televizija
Reuters/PIXSELL
18.06.2013.
u 08:11

ERT će i dalje emitirati program tijekom prijelaznog razdoblja do pokretanja nove radiotelevizije, koja će se, tvrdi vlada, zvati Nerit

Grčki sud odlučio je da državna radiotelevizija ERT, koju je vlada prije tjedan dana ugasila zbog štednje, mora biti ponovno pokrenuta do početka rada novog javnog servisa, prenosi Reuters. ERT će tako i dalje emitirati program tijekom prijelaznog razdoblja do pokretanja nove javne radiotelevizije, koja će se, tvrdi vlada, zvati Nerit te će biti neovisan o državi. Nije jasno što će biti sa 2600 zaposlenika ERT-a, koji je vlada bila ugasila zbog rastrošnosti i korupcije.

Zaposlenici ERT-a, koji su nakon vladine odluke bili organizirali generalni štrajk, pozdravili su sudsku odluku.

– Uspjeli smo pobijediti vladu, a to je ogromno postignuće, to je nešto nevjerojatno. Vrlo sam sretan – rekao je ERT-ov novinar Nikos Megrelis.

Novinari su ipak svjesni da će ERT biti samo privremeno u funkciji.

– Ispred nas je još dug put. Odluka je samo privremena, do stvaranja novog servisa. Dotad moramo odlučiti kako ćemo nastaviti – rekla je zaposlenica ERT-a Marina Demerzzia.

Odluku su pozdravili i koalicijski vođe, poručivši da će tijekom sljedećih nekoliko dana održati nove razgovore s premijerom Antonisom Samarasom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije