Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički izbori

Ponavlja se glasovanje u Turnju: U kutiji pronašli dva listića viška

glasačka kutija
Foto: Ilustracija: Slavko Midžor/Pixsell
12.01.2015.
u 16:44

Državno izborno povjerenstvo će potpune i službene rezultate izbora za predsjednika Hrvatske objaviti tek nakon što se, ove nedjelje, ponovi glasovanje u Turnju

Drugi krug predsjedničkih izbora ponovit će se ove nedjelje na biračkom mjestu u karlovačkoj Gradskoj četvrti Turanj zato što su se u glasačkoj kutiji našla dva listića više od birača koji su glasovali, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo. Glasovanje je poništeno na biračkom mjestu br. 46 u Gradu Karlovcu, Prostorije gradske četvrti Turanj, Prostorije Sajevac, Braće Gojak bb.

DIP je raspustio birački odbor koji je proveo glasovanje na tom biračkom mjestu te su odredili novi birački odbor za ponavljanje glasovanja 18. siječnja.

Dok se ne ponovi glasovanje, nema objave službenih rezultata

"Navedena odluka je donijeta jer je pri prebrojavanju glasova na tom biračkom mjestu, na kojem je upisano 488 birača, birački odbor utvrdio da je glasovao manji broj birača (265 birača) od broja glasačkih listića u glasačkoj kutiji (267 glasačkih listića u glasačkoj kutiji)", izvijestili su iz DIP-a.

Državno izborno povjerenstvo će potpune i službene rezultate izbora za predsjednika Hrvatske objaviti tek nakon što se, ove nedjelje, ponovi glasovanje u Turnju. Bez obzira na rezultat u Turnju, Kolinda Grabar Kitarović je pobijedila Ivu Josipovića i postat će prva Hrvatska predsjednica jer niti teoretski ti glasovi ne mogu utjecati na izbornog pobjednika.

>>Grabar Kitarović: Milanović mora podnijeti račune, a danas se nalazim s Josipovićem

>>Grabar Kitarović: Sazvat ću sjednicu Vlade. Ako treba, tražit ću i prijevremene izbore

>>Deutsche Welle: 'Politička senzacija' u Hrvatskoj

Komentara 4

MI
Mirnadob
18:15 12.01.2015.

Turanj je bio razdjelna "crta"izmedju agresora i branitelja 91god.

KP
karlo.petrik
19:03 12.01.2015.

Tipicna gra jugokomunjara.

DH
dalibor.hren
20:50 12.01.2015.

Sve troškove treba platiti birački odbor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije