Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav je na djelu

Pomozimo malenoj Anabeli Milić iz Vukovara!

Foto: Branimir Bradarić
26.02.2014.
u 15:59

Sa čime se malena Anabela suočava govori i činjenica da je prva operacija trajala 12 sati

Početkom idućeg mjeseca Anabela Milić (2012) iz Vukovara, zajedno sa roditeljima i starijim bratom, krenut će put Švicarske gdje će boraviti dva mjeseca radi liječničkog tretmana lokalnih protonskih zračenja. Anabeli je sa svega osam mjeseci dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu radi kojega već godinu dana boravi po bolnicama u Hrvatskoj. Do sada je imala tri operacije i osam ciklusa kemoterapije. Sa čime se malena Anabela suočava govori i činjenica da je prva operacija trajala 12 sati.

– Imala je svega osam mjeseci kada je na kontroli ultrazvuka primijećena neka sjena. Od tada se svi zajedno borimo sa tom bolesti sa jedinim ciljem da Anabela ozdravi, kaže Anabelin otac Dražen Milić dok nam pokazuje svu dokumentaciju. Do sada provedeni zahvati i terapije zloćudni tumor, koji se vodi pod dijagnozom PNET, su odstranili ali radi preventive se liječenje mora nastaviti dalje. Milić kaže da se radi o tumoru koji se vraća te da im je stoga poslije provedenih operacija i kemoterapija predloženo lokalno protonsko zračenje radi kojega je i pokrenuta humanitarna akcija pod nazivom Svi za Anabelu.

– HZZO plaća troškove liječenja u Švicarskoj ali nam je problem smještaj i boravak tamo. Nemamo sredstava za to pa je pokrenuta akcija s ciljem da osiguramo potrebna sredstva. Aktiviran je donacijski telefon udruge Ljubav na djelu 060 9018, a danas se organizira i humanitarni koncert. Želim zahvaliti svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli u liječenju naše Anabele, ističe Milić. Govoreći o protonskom zračenju otac kaže da je pred malenom Vukovarkom 35 takvih tretmana koji svaki zahtijeva da ona bude pod totalnom anestezijom. Četiri sata prije zračenja Anabela ne smije jesti, a dva ništa piti. Vikende će imati za oporavak organizma.

– Svjesni smo koliko je to naporno i zahtjevno za Anabelu koja je u ovih godinu dana prošla kroz mnogo toga. Međutim, radi njenog zdravlja jednostavno moramo i ovo napraviti. Isto tako svjesni smo i da će nakon toga kontrole biti česte. Mi samo želimo da Anabela ozdravi i da sve ovo ostane iza nas, zaključio je Milić. U međuvremenu Anabela sve tretmana prolazi hrabro. Već se navikla i na liječnike, medicinske sestre i boravke u bolnici. Na današnjem koncertu, koji započinje u 20 sati i dvorani OŠ Dragutina Tadijanovića, nastupaju Opća opasnost, Najbolji hrvatski tamburaši, TS Đeram, TS Vranac, Sinovi ravnice i Ivan Stapić. Koncert organizira Mladež HDZ-a odakle ističu da svi izvođači nastupaju besplatno.

>> Bliže svojim junacima, obitelji djece iz Klaićeve dobile dom

Komentara 2

Avatar Pacov
Pacov
16:18 26.02.2014.

evo ja nazvao,najmanje sto sam mogao ucinit :(

SA
satar
19:32 26.02.2014.

prije ovog članka sam čitao o liku koji je krivotvorio potvrde za novce za drva socijalnim slučajevima.Ima li pravde na ovome svijetu.Samo hrabro Anabela,želim ti ozdravljenje,dug i veseo život i brz oporavak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije