Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGULACIJA STATUSA

Pomorci u međunarodnoj plovidbi dobili novi kolektivni ugovor

potpisivanje ugovora
Sindikat pomoraca Hrvatske
21.06.2013.
u 11:41

Nacionalni kolektivni ugovor odnosi se na razdoblje od 1. srpnja 2013. do 1. srpnja 2015. godine

Hrvatski pomorci na brodovima u vlasništvu domaćih kompanija u međunarodnoj plovidbi u četvrtak su dobili novi nacionalni kolektivni ugovor koji regulira njihov radno socijalni status. Ugovor koji se odnosi na razdoblje od 1. srpnja 2013. do 1. srpnja 2015. godine potpisali su uime Sindikata pomoraca glavni tajnik Predrag Brazzoduro, a uime Udruge brodara Mare Nostrum predsjednik skupštine Ante Maras.

U Sindikatu pomoraca kažu da je riječ o kolektivnom ugovoru čije su odredbe u potpunosti usuglašene s Pomorskim zakonikom i Konvencijom o radu pomoraca te je potpuno zamijenio onaj iz 2008. godine.

Novim nacionalnim kolektivnim ugovorom obuhvaćeno je oko 4000 hrvatskih pomoraca ukrcanih na brodovima Atlantske plovidbe, Jadroplova, Tankerske plovidbe, Uljanik plovidbe, Brodospasa, Korkyra Shippinga, Splitske plovidbe i drugih kompanija koji su u hrvatskom upisniku brodova, a plove u međunarodnoj plovidbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije