Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz pomoć satelita
Povratak na članak

Pomoću satelitskih snimki u Egiptu pronađeno 17 piramida

Infracrvene snimke donijele su arheolozima veliku sreću i otkrile podzemne nastambe. Početna iskapanja već su donijela rezultate

Komentari 8

JA
jah
10:33 25.05.2011.

Holographic, ovo je glupost kakvu davno nisam pročitao. Jesi još u osnovnoj školi?

VL
LO
lojtra
09:51 25.05.2011.

Da li je uopće legalna ideja što je netko iznad nas stavio povećala i kamere i sad nas gleda \"i površinski i dubinski\" te rezultate svog \"gledanja\" koristi za svoje ciljeve za koje neki s pravom vjeruju da \"nisu čisti\"?

VL
DU
Deleted user
10:17 25.05.2011.

Da, sada nakon što je promet pao radi ovih sukoba u zadnje vrijeme moramo otkriti nešto novo. Rekli su da su izgubili u dva tjedna 300 milijuna usd!!!, koliko pa onda zarade godišnje od te hrpe kamenja?? Te piramide su napravili sami, ali negdje 19-20 stoljeće. Kada u krenuli prvi američki turisti-istraživaći i počeli trošiti lovu. Onda je došao i Indiana Jones, pa \"otkrili\" drugu piramidu, pa veliku keopsovu...Stvarno skidam kapu za ideju, tamo samo da je mira i para će kapati dok je svemira. Bitno da oni otkrivaju nove piramide sa potvrdom nekog amerikanca sa \"prestižnog sveučilišta\", ipak su ameri najveći gosti, na kraju krajeva novim piramidama treba privući i ove koju su već bili da vide opet nešto novo...

VL
ŠI
Šiljka
12:27 25.05.2011.

Nije li IR tehnologija samo za detekciju onoga što emitira toplinu, dakle što je živo?

VL
Avatar Bjeda
Bjeda
12:36 25.05.2011.

Oh američana, nije prošlo ni par mjeseci i već oni govore što su našli vrijednog u Egiptu ...Prokleti pohlepni gadovi!

VL
Avatar commentator
commentator
15:03 25.05.2011.

Holographic, ne budi takav mrgud, nego se ohrabri, počni skupljati lovu i odluči se sam ili uz društvo, krenuti na put uz Nil, i obečavam ti da će ti to biti jedno od najfascinantnijih putovanja u životu, pogotovo ako se baviš umjetnošću. Uzmi si vremena i posjećuj ostatke hramova koje neću sad nabrajat da bih pokazao koliko znam ili neznam, samo ću reći da sam imao tu sreću posjetit ovu zemlju, ali nakratko samo 8 dana, i još se sječam nočne posjete hramu u Luxoru koji iako sad bez krova još je bio fascinantniji ovako jer kad bi čovjek podigao pogled uz stubove gore i završio bi među zvijezdama, još se naježim kad se toga sjetim. Pa hram kraljice, uz onu fantastičnu prirodnu scenografiju brda odostraga, tu mač. Muzej u kairu je samo za znalce, inače bi moglo biti dosadno nekome. Što se tiče tih otkriča, zanimljivo je to, iako ja ne podržavam izvlačenje mumija iz umjetničkih, ni medicinskih razloga, mislim da je arheologija malo na \"granici morala\" i zakona.

VL
Avatar commentator
commentator
15:04 25.05.2011.

Kad čitamo knjige, pa i onu o otkrivanju Tutankhamonove, piše da su se na ulazu nalazila prokletstva, i neki vjeruju da je i financijator te expedicije nastradao od prokletstva, ali ja vjerujem u nešto drugo, a to je da su prokletstva možda i djelotvorna, samo što ona se nemoraju ostvarivati onako spektakularno kao što je iznenadna smrt jedne ili više osoba, nego zamislite da se prokletstva dešavaju a da mi nismo ni svijesni toga? Zamislite da ostajemo živi ali samo što se život pretvara u nešto loše, nešto bez blagoslova, nešto isprazno. Možda se prokletsva ostvaruju tako da se \"samo\" oduzimaju blagoslovi koji su bili namjenjeni pojedincima ili društvu ili dugoročno čovječanstvu?

VL
Avatar commentator
commentator
15:04 25.05.2011.

Nešto kao smrt Adama i Eve, gdje je Bog njima rekao da onog dana kad pojedu plod iz onoga stabla, \"zacjelo će umrijeti,\" ipak kako se nastavlja izvještaj vidimo da nisu \"umrli\" nego su čak dobili i djece, a ipak su bili \"mrtvi\" (duhovno.) Tako da možda danas pobiremo svi skupa danak tim oskrvnućima grobnica, i sve više svjedočimo o duhovnoj smrti ovoga društva. Tako da ni ova nova satelitska otkrića nemoraju donjeti ništa posebnog, jer nije važno ono što se gleda, nego kako se gleda. Kako mi danas gledamo na prošlost, i kakva nas budućnost čeka?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.